Eerst team kan alleen aan de topborden stunten tegen kampioen

10 maart 2013 om 00:00 Nieuws

ARNHEM - In de zevende ronde van de landelijke competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht verloren van de inmiddels kampioen van klasse 2 B ASV 1. Het team van Jerry van Rekom leed een 6,5-1,5 nederlaag.

Met twee invallers werd de ongelijke strijd aangegaan tegen favoriet ASV dat een gemiddelde rating heeft van boven de 2200. Daar stelden de Sliedrechters een gemiddelde rating van 1900 tegenover. Ondanks dit grote verschil leek het er aanvankelijk op dat het een spannende strijd zou worden. Na bijna drie uur spelen werd dat beeld totaal omgedraaid. Door nederlagen van Kees Wessels, Theo Dekker en de debuterende Floris Verweij keek zagen de meegereisde supporters het somber in. Ze veerden even op bij een plusremise van Joost Stoker, die aan het tweede bord had gestunt. Daarna ging het mis op de borden van Tobias Dekker, Robert van Rekom en invaller Wim Hokken. Vervolgens zorgde kopman Hans Klein opnieuw voor een stunt door de topscorer van de tweede klasse beentje te lichten.

Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt handhaving bijna uitgesloten voor de promovendus, al is de opdracht vanaf nu simpel: twee keer winnen.

advertentie
advertentie