Sloop en afgraving Bonkelaarplein afgerond

12 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De afgelopen maanden is er heel wat gesloopt en gegraven aan het Bonkelaarplein in Sliedrecht. De aannemer van nieuwbouwproject De Bonkelaar hoopt deze werkzaamheden zeer binnenkort af te ronden. Om dat belangrijke punt te vieren kwamen kopers, optanten, omwonenden en overige betrokkenen afgelopen donderdag 7 maart bij elkaar voor een feestelijke bijeenkomst.

Met een kleurrijke ballonnenboog en chique afzetpaaltjes werden de genodigden feestelijk ontvangen op de bouwplaats. Hier vertelde projectleider Jeroen van der Zwaan over de werkzaamheden die de afgelopen tijd zijn verricht. Wethouder Tanis van de gemeente Sliedrecht sloopte vervolgens met een betonknijper (vergruizer) de laatste stukken van de kelder weg. Deze symbolische handeling werd enthousiast beantwoord met luid applaus én een confettisalvo.

Vervolgens stonden een hapje en drankje klaar in de Rabobank, waar informatie met elkaar werd uitgewisseld over de Bonkelaar. Toekomstige bewoners konden elkaar ontmoeten als nieuwe buren, terwijl een diapresentatie foto's toonde van de werkzaamheden tot nu toe. Hierop was bijvoorbeeld 'het gevecht' met grond en grondwater te zien, waarmee de aannemer te maken kreeg tijdens het verwijderen van al het beton en staal uit de grond.

De Bonkelaar is een nieuwbouwproject van 60 appartementen. Het plein ondergaat een complete verandering, waarbij ook de bibliotheek een nieuw onderkomen krijgt.

advertentie
advertentie