Puike zevenklapper van Sliedrecht

17 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een bezoekje aan sportpark de Lockhorst is deze maand een garantie voor veel doelpunten: Na de 6-1 zege op Terneuzense Boys was ditmaal Alblasserdam het volgende slachtoffer van de offensieve dadendrang van Sliedrecht: 7-0.

Door Wim van Mourik

Het betekende een fikse mentale opkikker voor de selectie van trainer John de Wolf na de teleurstellende nederlaag van vorige week bij LRC (3-1). De oud Feyenoorder moest ditmaal zijn team behoorlijk aanpassen na de schorsingen voor Dani Monteiro, Desley de Wolf, Joey Rijsdijk, en Dennis Verhoef plus de langdurige blessure van Anthonie Malawauw. Het bleek nauwelijks van invloed want Sliedrecht speelde, met uitzondering van de eerste 20 minuten, een dominante wedstrijd tegen Alblasserdam, dat de voorgaande twee wedstrijden op het Sliedrechtste sportpark nog had weten te winnen.

Op het moment dat Alblasserdam bouwde aan een overwicht schonk het tegelijkertijd zoveel ruimte, dat Sliedrecht daar vrij snel optimaal van profiteerde. Luciano van Harlingen profiteerde van een prima dieptepass en lobte de bal over de uitkomende doelman Martijn Baan (1-0). Nog geen drie minuten zette Jordy de Jong Sliedrecht op 2-0 en brak er al iets in de moraal van de gasten. De 3-0 van Fitim Meha zette Sliedrecht nog voor de rust op rozen en daar kon de inbreng van Alblasserdams topscorer Carlo Diaz niets aan veranderen. Treffers van Luciano van Harlingen, Nilton Tavares Ramos, Fitim Meha en invaller Ronald Snap zetten de indrukwekkende score van 7-0 op het scorebord en drukte eerste periode kampioen Alblasserdam verder in de zorgen.

Mogelijk is deze monsterscore voor Sliedrecht de definitieve aanzet voor een stevig slotoffensief en inhaalrace met wedstrijden tegen Altena (a.s. zaterdag uit), Pelikaan en Almkerk (tijdens de paasdagen beiden thuis) als eerstkomende opgaven.

Sliedrecht: Jeffrey ter Veer ; Tim van Stek (64' Danny Struijk), Feisal A, Levy Liesdek, Leon Ramos ; Jordy de Jong (68' Sven Akkerman), Berry de Groot (71' Ronald Snap), Stefan van Dam ; Fitim Meha, Nilton Tavares Ramos, Luciano van Harlingen

advertentie
advertentie