Afrekenen met ‘uit-complex’

21 maart 2013 om 00:00 Sport

Met het doelsaldo 50 voor en 26 tegen zit Sliedrecht koploper LRC (42-17) dicht op de hielen en heeft het de meest productieve aanval in 1C. Desalniettemin blijft de achterstand op koploper LRC (dat met 1-0 won bij Terneuzense Boys) acht punten, waarbij Sliedrecht nog wel een duel tegoed heeft. Probleem bij het team van trainer-coach John de Wolf is tot dusver het presteren in uitwedstrijden: de laatste uitoverwinning dateert alweer van 29 september 2012 toen in Terneuzen met 2-3 werd gewonnen. In de daaropvolgende zes uitwedstrijden werd drie maal gelijk gespeeld en driemaal verloren, de laatste twee bij Oranje Wit (2-1) en LRC (3-1) liggen nog vers in het geheugen. Met deze statistieken in de bagage reist Sliedrecht a.s. zaterdag af naar Nieuwendijk waar gastheer Altena zal strijden voor een laatste kans. De oranjehemden staan op een 13e plaats van de ranglijst en het gat met de veilige 10e plaats bedraagt inmiddels al negen punten, waarbij Altena ook nog eens twee wedstrijden MEER speelde dan de concurrentie. Kortom, het water is de Brabanders tot aan de lippen gestegen, de 4-1 nederlaag van afgelopen weekeinde bij Roda Boys/B en het opstappen van doelman Rean Bok heeft de stemming op het sportcomplex aan de Rijksweg zeker niet bevorderd. Sliedrecht mag zich voorbereiden op de spreekwoordelijke ,,kat-in-het-nauw’’, maar moet met de eigen kwaliteiten in staat zijn om de negatieve spiraal in uitwedstrijden definitief een halt toe te roepen.

SLIEDRECHT - De voetballiefhebbers op sportpark De Lockhorst komen de laatste weken prima aan hun trekken als het gaat om doelpunten bij thuiswedstrijden van eerste klasser Sliedrecht. Na de 6-1 tegen Terneuzense Boys werd nu Alblasserdam het slachtoffer van de productieve dadendrang van Sliedrecht, dat met een zevenklapper het doelsaldo aanzienlijk opvijzelde.

Sliedrecht had het in de eerste twintig minuten tegen Alblasserdam bepaald nog niet eenvoudig. Het team van Fop Gouman had een veldoverwicht maar kon nog geen echte kansen creeëren. Daarbij liet het echter veel ruimte achter de verdediging vallen, waar Luciano van Harlingen na 20 minuten voor de eerste maal gretig van wist te profiteren. Alleen voor doelman Martijn Baan faalde hij niet :1-0. De ban was gebroken, want nog voor de thee had Sliedrecht middels Jordy de Jong en Fitim Meha de score opgevoerd tot 3-0. Met de inbreng van clubtopscorer Carlo Diaz na de rust trachtte Alblasserdam wanhopig aan te klampen, doch defensieve fouten leidden een desastreuze middag in voor de Souburgh-club: Luciano van Harlingen, Nilton Tavares Ramos, Fitim Meha en invaller Ronald Stap zorgden voor een zevenklapper die keihard aankwam.

Binnen de technische staf is men er bij Sliedrecht steevast van overtuigd dat men nog altijd volop voor de prijzen kan gaan strijden, en richt daarbij de pijlen met name op een goede derde periode en automatisch kan wellicht ook een hoge eindklassering nog mogelijkheden open houden voor de nacompetitie.

Met de terugkeer na een schorsing van Desley de Wolf en Dani Monteiro staat ook de verdediging, waarin de ervaren nieuwkomer Faisal Achlioui (hij speelde bij Deltasport en Excelsior Maassluis) een foutloze partij speelde, weer stevig op poten. De maand maart wordt volgende week afgesloten met een ,,dubbel Paasprogramma met thuiswedstrijden tegen runner-up Pelikaan (zaterdag) en Almkerk (paasmaandag).

advertentie
advertentie