Nederlaag voor vrouwen v.v. Sliedrecht tegen Stedoco 3

25 maart 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De overwinning op Meerkerk heeft positief uitgewerkt op het eerste vrouwenteam van v.v. Sliedrecht. Niet dat zaterdag de sterren van de hemel werd gevoetbald thuis tegen het ervaren Stedoco 3, maar er stond een team in het veld dat wilskracht toonde en zich niet zomaar gewonnen gaf. Het was nog niet genoeg voor de zege. Die ging met 3-4 naar de Hoornaarse vrouwen.

Stedoco herbergt een schat aan ervaring en voetballend vermogen en vanaf de start lieten de gasten dit ook op de mat zien. In de derde minuut drong Stedoco gevaarlijk door tot in het strafschopgebied, waar Claudia Fortuin een lichte overtreding maakte in een poging het gevaar te ontmantelen. De toegekende strafschop werd onberispelijk benut: 0-1.

Omdat Stedoco de bal gemakkelijk in de ploeg liet rondgaan, ontstonden er kansen op meer voor de Hoornaarse dames. Er werd door de Sliedrechtse verdediging echter met volle overgave verdedigd en in het doel stond Ilse Verwijs uitstekend te keepen. Voorin was het loeren op een kans en dat had na ruim een kwartier toch succes. Sharon Goedhart kwam vanaf links naar binnen trekken en kon de al op snelheid liggende Sera de Bruin bedienen. Die maakte het af met een geplaatste schuiver: 1-1. Een gelijke stand die tot aan de rust op het scorebord bleef staan.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders dan voor de pauze. Een combinerend Stedoco en een moedig tegenspartelend Sliedrecht. Twee tegengoals uit goed opgezette en vlot uitgevoerde aanvalscombinaties brachten Stedoco al snel op een 1-3 voorsprong.

Halverwege de tweede helft zorgde Sharon blijkbaar voor zoveel dreiging dat een Stedoco-verdedigster de bal onbedoeld maar zeer fraai achter haar eigen doelvrouw plaatste: 2-3. Kort daarna had Sera de gelijkmaker op haar schoen, maar haar goede poging spatte op de lat uiteen. Qua onbenullige doelpunten deed Sliedrecht niet onder voor Stedoco, want uit een corner belandde de bal via de vuist van Ilse op de knie van Dyonne Fortuin, waarna het leer in de hoek van het doel stuiterde: 2-4.

In de slotfase zette Sliedrecht nog maar eens aan vanuit het geloof dat er toch nog wat mogelijk was. Die instelling werd vijf minuten voor tijd beloond toen Anne Roos de Rover een vrije trap van 25 meter hard en zuiver inschoot; via keeper en lat stuitte de bal terug in het veld waar Claudia zeer attent reageerde en de 3-4 inkopte.