Voorbereiden op de brugklas

2 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voor leerlingen uit groep 8 die slapeloze nachten krijgen van het idee van een andere school hebben het Oranje Venster en Studiecentrum Sliedrecht een training ontwikkeld. In vijf bijeenkomsten van anderhalf uur voor de zomervakantie en een bijeenkomst in het nieuwe schooljaar wordt er gewerkt aan verschillende sociale vaardigheden, weerbaarheid, maar vooral aan het vergroten van het zelfvertrouwen en het verkrijgen van een positief zelfbeeld.

De uitslag van de Cito is binnen en de meeste leerlingen van groep 8 weten naar welke school ze gaan na de zomervakantie. Voor velen een leuk en spannend vooruitzicht. Maar er zijn ook kinderen die letterlijk slapeloze nachten krijgen van het idee van die andere school. Die bang zijn dat ze geen aansluiting zullen vinden in de nieuwe klas. Of die zich zorgen maken over de hoeveelheid huiswerk en hoe ze dat aan moeten pakken. Kinderen die het nu soms al moeilijk vinden om zich te handhaven in een groep of om voor zichzelf op te komen. Oranje Venster en Studiecentrum Sliedrecht gaan met de leerlingen aan de slag om deze problemen aan te pakken. ,,Openingszinnen, een praatjes maken, zeggen waar je last van hebt, opkomen voor je eigen mening en op zoek naar je kwaliteiten zijn zomaar wat thema's waar mee gewerkt en geoefend wordt", Mirja van de Ven van Oranje Venster. ,,Daarbij is er één bijeenkomst volledig gericht op studievaardigheden. Hoe plan je je huiswerk, hoe leer je voor een grote repetitie, hoe vat je een tekst samen."

De training start in week 21 en worden gegeven bij Balans Centrum voor Beweging, locatie Baanhoek-West. De bijeenkomst over studievaardigheden wordt gegeven in Studiecentrum Sliedrecht aan de Thorbeckelaan 5. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Mirja van de Ven van Oranje Venster via 06-12113605 of info@oranjevenster.nl.

advertentie
advertentie