Primeur voor SKC Merwede: cashless betalen

3 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ‘Primeur: SKC Merwede start met cashless betalen.’ Deze kop is te lezen op de website van de vereniging. PKC en Deetos zijn hier ook mee bezig. Wij zijn de eerste korfbalclub in Nederland die dit nu werkelijk invoert. Én de eerste sportvereniging in deze regio.” Voorzitter Rick Landa kan een trotse glimlach niet verhullen. Hij deelde zaterdagmorgen samen met penningmeester Ronald Roskam pasjes, stickers en, voor de jeugd, gekleurde armbandjes uit.

Ze hebben zich genesteld bij de ingang van de kantine. Om de leden te ontvangen en uitleg te geven over het nieuwe betaalsysteem. ,,Wie wil kan meteen een rekening openen en krijgt van ons een gratis betaalmiddel”, legt Roskam uit. De betaalmiddelen zijn de attributen die net zijn genoemd. ,,Ik heb zelf een sticker in mijn mobieltje zitten. Als ik zo meteen een consumptie koop houd ik mijn telefoontje voor een zogeheten payterminal en wordt het bedrag automatisch afgeschreven. Een soort Chip Knip dus, maar met als voordeel dat je niet in de min kunt raken. Bij te weinig saldo wordt het automatisch opgeladen vanaf je bankrekening.” Merwede wilde volgens hem naar meer structuur toe. ,,Zeker als je een groeiende vereniging bent is het fijn om de geldstroom terug te kunnen brengen. Alleen op zaterdag is er nog geld in de kas. Op trainingsavonden kan vanaf dinsdag niet meer contant worden betaald.” ,,Of hier nog weerstand tegen is geweest? Dat viel wel mee. Over het algemeen ziet iedereen het belang wel. We hebben draagvlak gecreëerd tijdens de ledenvergadering en leggen uit hoe het werkt.” ,,Een kind kan de was doen? In feite wel, Ja. Mijn vader bijvoorbeeld weet niet veel van Internet, maar dit begrijpt hij wel. Voor oudere leden is het trouwens ook niet echt van belang. Zij komen hoofdzakelijk op zaterdag en dan kan er ook contant worden betaald vanwege de tegenstanders en hun aanhang.”

Een vader van drie kinderen slaat drie vliegen in één klap. Roskam draait de laptop naar zich toe en laat zien dat de kids alledrie hun eigen rekening hebben, die wordt beheerd door papa en mama. Er staat een gelimiteerd bedrag op. Meer mogen ze die dag niet ‘opsnoepen’. Roskam: ,,Het is gewoon heel handig. Dit zal zich denk ik heel snel verspreiden en over een paar jaar is er weer iets nieuws.”

advertentie
advertentie