Eerste schaakteam eervol gedegradeerd

7 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het doek is na acht rondes gevallen voor het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht in de tweede klasse van de KNSB-competitie. In het degradatieduel tegen WSC 1 leed het team van teamleider Jerry van Rekom een 3,5-4,5 nederlaag.

Het werd een spannend degradatieduel waarin de Sliedrechste promovendus aanvankelijk op een overwinning leek af te stevenen. Bert van de Donk maakte zijn come back met een fraaie zege, terwijl Kees Wessels ook op weg naar de winst leek, maar uiteindelijk met remise tevreden moest zijn.

Daarna ging het even mis nadat Tobias Dekker een blunder maakte en snel daarna kon opgeven. Ook Wim Pool greep in betere stelling volledig mis en werd daarna simpel uitgetikt.

Sliedrecht knokte zich terug door een fraaie zege van Theo Dekker, die in de tijdnood zijn tegenstander volledig wegtikte en zo zijn eerste zege voor Sliedrecht scoorde.

Peter vd Bergh wist na een mislukte opening alsnog te winnen en zo leek een goed resultaat in de maak. Kopman Niels Mijnster kon het ook niet bolwerken. Aan zijn nederlaag zat wel een luchtje, maar de nul stond op het scorebord. Uiteindelijk moest ook Robert van Rekom na bijna zes uur schaken de koning omleggen.

advertentie
advertentie