Sliedrecht Sport heeft nog twee sets nodig

8 april 2013 om 00:00 Nieuws

GRONINGEN - Het droomscenario is perfect: Sliedrecht Sport kan met het winnen van twee sets in het thuisduel tegen SV Dynamo Apeldoorn van komende zaterdag voor de tweede opeenvolgende maal de landstitel binnen slepen.

De tweede titel op rij stond voor velen al wekenlang vast, echter waar dit heugelijke feit gevierd mag worden bleef ook afgelopen zaterdag tot halverwege de avond nog ongewis. Terwijl het duel tussen VC Weert (de enig overgebleven concurrent) en runner-up Eurosped nog in volle gang was, wachtte de selectie van coach Appie Krijnsen in een Gronings restaurant de gang van zaken met veel belangstelling af. Zelf had het in de middaguren gewonnen van Lycurgus (1-3) en bij een nederlaag van VC Weert had er in Groningen al een glaasje champagne gedronken kunnen worden. Zo ver kwam het niet: VC Weert knokte zich in een spannende vijfsetter (en een achterstand van 0-1 en 1-2) langs de opponent uit Almelo en stelde Sliedrecht Sport daarmee in de gelegenheid om de voorbereidingen te treffen voor een groot feest in sporthal De Stoep.

Sliedrecht Sport haalde in Groningen weliswaar niet het niveau, dat de ploeg graag nastreeft, het was uiteindelijk wel voldoende om de winst tegen Lycurgus af te dwingen: 19-25, 25-19, 22-25, 20-25. De huidige en aanstaande landskampioen miste in deze wedstrijd de inbreng van Kirsten Knip. De onfortuinlijke libero klapte in de woensdagavond training door haar enkel en moet naar alle waarschijnlijkheid het staartje van het seizoen (drie thuiswedstrijden tegen Dynamo, Sneek en Weert) missen. Lidia Bons verving de Oranje international op zeer verdienstelijke wijze en gaf daarmee haar visitekaartje af voor de slotfase van het seizoen. Een seizoen dat na twee gemiste kansen ditmaal zijn bekroning gaat vinden in sporthal De Stoep: aanstaande zaterdag aanvang 20.00 uur

advertentie
advertentie