Afbeelding

Het Plaatje weer stap dichterbij

9 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het bestemmingsplan voor het Plaatje in Sliedrecht is onherroepelijk nu de Raad van State de ingediende bezwaarschriften ongegrond heeft verklaard. Nu het juridisch planologisch kader definitief is vastgesteld kan een volgende stap gezet worden in de ontwikkeling van het Plaatje tot bedrijventerrein.

,,Ik ben blij dat we nu naar een volgende fase kunnen gaan met het Plaatje: de fase van vergunningverlening'', Hans Tanis, regionaal portefeuillehouder voor onder meer economisch beleid in de topsectoren Logistiek en Maritiem. ,,Het is van belang dat er weer stappen gezet worden voor de maritieme industrie en de werkgelegenheid die hiermee gemoeid is. Het is een project dat al lange tijd loopt en waar veel over te doen is geweest. Het Plaatje is een goed voorbeeld van hoe Sliedrecht wil investeren in de gemeente."

Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden vraagt de ROM-D vergunning aan bij de gemeente Sliedrecht voor de inrichting van het terrein. In de komende tijd worden de mondelinge overeenkomsten met de bedrijven op het Plaatje definitief bekrachtigd. Alle grond op t Plaatje is verkocht voor de vestiging van Scheepswerf Boer, Cape Global en het Binnenvaartontwikkelingscentrum (BVOC). De bedrijven die zich in de toekomst op het Plaatje willen vestigen, vragen een omgevingsvergunning aan om de grond als beoogd in gebruik te kunnen nemen. De ROM-D die het project ontwikkelt, laat de grond bouwrijp maken alvorens de bedrijfsterreinen op te leveren.

advertentie
advertentie