Voorjaarsproeverij Le Grappillon Wijnen

10 april 2013 om 00:00 Nieuws

OTTOLAND - Le Grappillon Wijnen houdt op woensdag 23 april een voorjaarsproeverij in De Buitenschuur, B130 in Ottoland. Het is de eerste keer dat het wijnbedrijf voor deze locatie in de Alblasserwaard kiest. De aanwezigen proeven tussen 18.30 en 22.00 uur een deel van het assortiment met de nadruk op zomerse wijnen. Le Grappillon Wijnen uit Gorinchem staat bekend om zijn 'volledige' proeverijen, waarbij een uitleg wordt gegeven over de herkomst van de wijn.

De van oorsprong Giessenburgse onderneming bestaat volgende maand vijftien jaar en wordt geleid door vinoloog en wijnspecialist Wilma Donk. Zij werkte bijna zeven jaar in Zuid-Frankrijk, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor de export van wijnen bij drie wijnchâteau's. Terug in Nederland begon ze haar bedrijf. Donk is ruim ervaren in haar branche. ,,Het ontrafelen van geur en smaak kan iedereen leren. U moet dan veel proeven en de smaak proberen te onthouden'', zegt Wilma Donk.

Om deel te kunnen nemen aan de voorjaarsproeverij is aanmelden noodzakelijk omdat grote belangstelling wordt verwacht. Kosten zijn tien euro per persoon. Aanmelding kan door een e-mail te sturen naar: info@legrappillon.nl. Info: Wilma Donk, 06-22552514.

advertentie
advertentie