Mike Makkelie (links) en Ramon van de Griend.
Mike Makkelie (links) en Ramon van de Griend. Foto de Leng

Real Krav Maga vernieuwt

18 december 2020 om 07:57 Vechtsporten

SLIEDRECHT Dojo Real Krav Maga krijgt vanaf 2021 een nieuwe mede-eigenaar. Vanwege de vele aanmeldingen gaat eigenaar Mike Makkelie in het nieuwe jaar samenwerken met Ramon van de Griend. 

door Fleur van Benten

Krav maga is een verdedigingssysteem uit Israël. De dojo van Makkelie bestaat al een jaar, maar gaat nu verder uitbreiden.

,,Mike gaf aan dat er veel animo was voor de trainingen. Zo kwam het ter sprake dat ik hem wel zou kunnen ondersteunen,” vertelt Van de Griend. Snel daarna zijn alle voorbereidingen getroffen om in januari te starten. ,,Je moet afspraken maken, trainingen en taken verdelen, en alles in orde maken”, aldus Makkelie. ,,We zijn ook druk bezig geweest met promotie via sociale media.” De mannen trainen zelf regelmatig onder leiding van Timo Hennekes die is opgeleid door een leerling van de grondlegger van het systeem. Daardoor ligt hun manier van lesgeven dicht bij de kern van krav maga.

CORONA ,,Bij krav maga is het belangrijk om altijd door te zetten”, vertelt Makkelie. Dat is het afgelopen jaar ook wel nodig geweest. Real Krav Maga bestond nog maar een paar maanden toen de coronacrisis begon. Vanwege de maatregelen moest er veel aangepast worden. Zo zijn overlappende groepen van tijd veranderd en wordt er bij de volwassenen niet man op man gevochten. Toch gaan de mannen het nieuwe jaar zeer positief in. ,,We gaan er straks gewoon weer keihard tegenaan en dan misschien op een andere manier, maar we doen het gewoon!” Stelt Van de Griend met een lach.

NIEUWE GROEP Op de woensdag komt er een extra groep bij voor kinderen van zeven tot elf jaar. “Bij kinderen is het wel belangrijk dat je met z’n tweeën les geeft, want ze hebben meer aandacht nodig”, vertelt Makkelie. Krav maga is voor kinderen een goede manier om meer zelfvertrouwen te krijgen en om te leren voor zichzelf op te komen. “We geven niet alleen sport, spel en zelfverdediging, maar we zorgen ook voor mentale weerbaarheid bij kinderen.”

w[ realkravmaga.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie