Sliedrecht laat kansen liggen bij Heerjansdam

14 april 2013 om 00:00 Nieuws

HEERJANSDAM - Sliedrecht heeft onvoldoende kunnen profiteren van de misstappen van de concurrentie en is door het 1-1 gelijkspel niet dichterbij de kopgroep gekomen. Met name in het eerste uur was Sliedrecht op sportpark De Molenwei tegen Heerjansdam de bovenliggende partij, maar wist zich geen raad met de vele opgelegde kansen die het kreeg.

Geheel volgens de ongeschreven wetten van de voetbalsport viel de openingstreffer in de 60e minuut dan ook aan de andere kant, toen een inzet van Heerjansdam in eigen doel werd gewerkt: 1-0. Sliedrecht zette aan voor een slotoffensief hetgeen tien minuten voor tijd resulteerde in de gelijkmaker van Dennis Verhoef: 1-1.

Sliedrecht had met een logische zege op Heerjansdam goede zaken kunnen doen, omdat veel concurrenten punten lieten liggen: Pelikaan en VVGZ speelden gelijk, LRC ging zelfs met 5-1 fors onderuit bij Altena. Oranje Wit kon door een zege in Vlissingen dichterbij komen, Sliedrecht blijft met 9 punten achterstand op de koppositie en één achterstallig duel (aanstaande dinsdag in Terneuzen) voorlopig op forse afstand.