EMO en Rijschool Frank bundelen krachten

15 april 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Rijschool Frank uit Hardinxveld-Giessendam en Motorrijschool EMO uit Arkel hebben onder de naam Kern Verkeersopleidingen hun krachten gebundeld. Op 22 april en 3 mei staat een eerste bijzondere actie op de planning: opstapdagen waarbij belangstellenden gratis kennis kunnen maken met motorrijden. Op 22 juni is er een motortoertocht voor alle motorliefhebbers.

Eigenaren Otto-Hans Koekkoek (inwoner van Almkerk), René Dame en Arjan Koppelaar geven er wel meteen een waarschuwing met een knipoog bij: de kans dat je er verslaafd aanraakt is groot. ,,Een auto is een vervoersmiddel, maar motorrijden is emotie. Het neemt je helemaal in beslag. We horen regelmatig dat mensen die het druk hebben het heerlijk vinden om de motor te pakken, om zo even de zinnen te verzetten.”

De drie rijinstructeurs kennen elkaar al langer en hadden het al vaker over samenwerking gehad. In de loop van dit jaar werd de knoop doorgehakt. Belangrijkste reden: samen kunnen ze nu op het gebied van verkeersopleidingen een breed scala aanbieden. Theorie en praktijk voor auto’s, motoren en bromfietsen, het is allemaal mogelijk. ,,En voor al onze activiteiten geldt onze slogan: ‘We teach you driving skills for life, not just for the driving test’.” Wat motorrijden betreft heeft Kern zelfs vier gediplomeerde instructeurs. ,,Daarmee zijn we de grootste in de regio. Groot voordeel is dat we aan de Vlietskade in Arkel een eigen terrein hebben voor de rijlessen. Zo kun je meteen aan de slag en benut je de lesuren optimaal.”

Motorrijden is duidelijk een onderdeel waar Otto-Hans en Arjan een passie voor hebben. Het was ook die gedeelde liefde en dezelfde visie op lesgeven die hen zakelijk bij elkaar bracht. ,,Een motorinstructeur moet zelf ook motorrijder zijn. Alleen dan kun je ervaring overbrengen en het goede voorbeeld geven.”

De opstapdagen zijn op 22 april van 17.00 tot 21.00 uur en op 3 mei van 16.00 tot 20.00 uur. Het adres is Vlietskade 1025 (sportcomplex en crossbaan De Zes Molens in Arkel). Meer informatie: www.kernverkeersopleidingen.nl

advertentie
advertentie