Column Leon Boer: 'In het nieuws'

16 april 2013 om 00:00 Nieuws

Sinds mijn laatste column is er veel gebeurd in Sliedrecht. Zo kon het hele land meegenieten van het nieuws over een eend die door een of andere grappenmaker met een kruisboog was beschoten en nu nog steeds rondzwemt met twee pijlen in zijn nek. Het regionale nieuws haalden we over de stadse taferelen die zich op het Burg. Winklerplein afspeelden tijdens een ram-/plofkraak bij de geldautomaat. U heeft de foto’s van de uitgebrande auto die voor deze kraak is gebruikt vast nog op uw netvlies staan. Verder werd, ons normaal zo rustige dorpje, nog opgeschrikt door iemand die van één van de tienhoogflats sprong. Dit uitgerekend op een moment dat een aantal schoolklasjes met kinderen daar met de neus bovenop stonden.

Waar ik mij dan over verbaasd heb, is het feit dat die eend nationaal nieuws was en dat er maar een klein stukje in de media te vinden was over de Sliedrechter die twee minderjarige meisjes heeft misbruikt en een verzameling zeer foute foto’s in zijn bezit had. Ik ben de balans een beetje kwijt. Op de bankrovers na, zijn alle daders bij justitie in beeld en kunnen we hopen dat ze worden gestraft voor hun daden. Ik ben niet zo van de taakstraffen, maar 240 uur dienstverlening op de dierenambulance, lijkt mij een passende straf voor de 18-jarige boogschutter.

Gelukkig was er ook goed nieuws met een landelijke dekking. De dames van Sliedrecht Sport zijn afgelopen zaterdag Nederlands kampioen geworden in een afgeladen sporthal De Stoep. Voor het tweede jaar achter elkaar zijn “wij” dus gewoon Nederlands kampioen! Als je in Sliedrecht woont ben je daar toch trots op? Dan maakt het ook niet meer uit of je nou van de voetbal of de korfbal bent? Dan is iedereen voor Sliedrecht! Dat het dan een beetje een slap seizoen was en de competitie niet erg spannend was maakt dan ook niet meer uit. Kampioen is kampioen! Daarmee is het belang van een goede en eigentijdse sportaccommodatie actueler dan ooit. Komend seizoen mogen “onze” meiden weer Europacup spelen en daarvoor moeten we dan met zijn allen naar Rotterdam om de “thuiswedstrijd” te kunnen zien. Laten we hopen dat de politiek snel spijkers met koppen kan slaan over een aanbouw aan sporthal De Stoep. Sliedrecht verdient toppers in de sport en de bijbehorende faciliteiten. Dan mag van mij zelfs de korfbal kampioen worden!

Dat dan weer wel.

advertentie
advertentie