Afbeelding

Drie jaar cel en schadevergoeding voor mishandeling in Sliedrechtse kelderbox

16 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De drie vrouwen die een 18-jarig meisje in een Sliedrechtse kelderbox ernstig hebben mishandeld, zijn door de Dordtse rechtbank veroordeeld tot celstraffen van drie jaar, 18 maanden en 10 maanden. Ook moeten ze alle drie een schadevergoeding van 2400 euro betalen.

De rechtbank ziet de 26-jarige N.K. uit Zwijndrecht als hoofddader. Zij kreeg drie jaar cel. De twee andere vrouwen worden als medeplichtig gezien. Zij hielpen bij de mishandeling van het meisje en grepen niet in. De 27-jarige M.D. kreeg 18 maanden en de 22-jarige Y.C. uit Sliedrecht 10 maanden cel.

Het 18-jarige slachtoffer werkte in een Rotterdams café voor de 26-jarige hoofdverdachte N.K. uit Zwijndrecht. Deze vrouw vermoedde dat haar werknemer seks had gehad met haar ex-vriend en wilde daar de details van weten. Om die reden zou zij in de nacht van 2 november samen met medeverdachte M.D. naar de kelderbox van Y.C. in Sliedrecht zijn gegaan om het verhaal er letterlijk uit te slaan. Terwijl het slachtoffer vastgebonden op de grond in de kelderbox lag werd op haar ingeslagen met een stok. Haar haren werden afgeknipt en er werden brandende sigaretten in haar gezicht uitgedrukt.

Het vonnis was niet geheel overeenkomstig de eis. De officier van justitie eiste twee weken geleden 24 maanden cel tegen N.K. en M.D., 15 maanden tegen Y.C. en 7000 euro schadevergoeding in totaal.

advertentie
advertentie