V.v. Sliedrecht staat voor moeilijke opgave

17 april 2013 om 00:00 Nieuws

TERNEUZEN - Na wekenlang in onzekerheid en met valse hoop te hebben geleefd weet Sliedrecht nu eindelijk waar het aan toe is. Drie punten in mindering, 250 euro boete, het overspelen en omzetten van de wedstrijd naar Terneuzen en een extra schorsing voor Dennis Verhoef van vier wedstrijden. De commissie van beroep van de KNVB veegde begin deze week schier achteloos alle bezwaren met een ferme zwaai van tafel en zet daarmee en passant de selectie van trainer John de Wolf voor een 'mission impossible': de kansen op promotie naar de hoofdklasse lijken tot een minimum gereduceerd.

Het dikke 'NEE' van de commissie van beroep noopte Sliedrecht afgelopen dinsdagavond het duel tegen Terneuzense Boys over te spelen, hetgeen de Lockhorst-brigade nog meer schade berokkende: het bleef op Zeeuws Vlaanderen tegen de hekkensluiter in 1C steken op 1-1, nadat het bij rust nog tegen een 1-0 achterstand had aangekeken. Fitim Meha zorgde na de hervatting voor de gelijkmaker en bekroonde daarmee het overwicht van de gasten in de tweede helft. Dat het spelen van een officiële wedstrijd op een doordeweekse werkdag op bijna 150 kilometer van huis geen eenvoudige opgave is bleek wel uit het feit, dat er met het duel niet eerder dan 20.15 uur kon worden begonnen. Een verre van ideale voorbereiding voor Sliedrecht, hetgeen een steuntje in de rug was voor de Boys uit Terneuzen, die na VVGZ (0-0) nu ook Sliedrecht op een gelijkspel hielden.

Na de 1-1 van afgelopen zaterdag bij Heerjansdam liet Sliedrecht dus vier belangrijke punten liggen in de afgelopen twee duels, hetgeen de hoop in de aanloop naar een daverende slotserie niet bepaald deed toenemen. De achterstand op koploper Pelikaan bedraagt acht punten, het enig overgebleven scenario is een zo hoog mogelijke eindklassering met een kans op deelname aan de nacompetitie.

Zaterdag komt het onberekenbare Drechtstreek naar De Lockhorst en zal Sliedrecht de ongeslagen status aan de Sportlaan zeker niet zonder slag of stoot kunnen prolongeren. Wellicht dat een klinkend resultaat de inspiratie geeft voor het restant van het seizoen met uitwedstrijden bij Roda Boys en De Zwerver en een afsluitend thuisduel tegen GPC Vlissingen.

advertentie
advertentie