Peter van den Bergh nieuwe schaakkampioen

21 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondanks een nederlaag in de laatste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht is Peter van den Bergh er uiteindelijk in geslaagd zijn vierde clubkampioenschap veilig te stellen. Peter heeft de gehele competitie in de top-3 doorgebracht en is vanaf de 19e ronde koploper geweest.

Van den Bergh kon zich het verlies tegen Robert van Rekom wel veroorloven, maar keek toch lelijk op zijn neus toen hij in het eindspel door Van Rekom werd weg gecombineerd. Zo eindigde de nummer 3 van vorig seizoen na een aardige eindsprint toch op een vijfde plaats. Niels Mijnster won van Kees Wessels en veroverde zo de derde plaats die hij moest delen met zesvoudig kampioen Jerry van Rekom. Het zilver kwam definitief in handen van 20-voudig kampioen Wim Hokken.

Jan Sulman kon geen vuist maken tegen topper Wim Pool. Jorik Klein won snel van Michiel van den Bergh. Hans Dubbeldam verloor van Jan Willem Kraaijeveld en Leo Koppelaar redde het niet tegen Joost Stoker.

Aanstaande donderdag start de traditionele afsluiting van het schaakseizoen, het Open Kampioenschap van de Drechtstreek. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk via www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie