Eerste schaakteam verliest ook laatste ronde

21 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ook in de negende en laatste ronde van de KNSB-competitie heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht kansen gehad op een goed resultaat, maar opnieuw ging de tegenstander - in dit geval HWP Haarlem 1 - er  met de punten vandoor. Teamleider Jerry van Rekom zag zijn team met 3-5 verliezen.

Na twee uur spelen stond er nog 0-0 op het scorebord, maar toen vond topscorer Kees Wessels het genoeg en wist definitief hard toe te slaan. De voorsprong werd al ras prijsgegeven, nadat Tobias Dekker in een meer dan ingewikkelde partij misgreep en verloor. Wim Pool wist vervolgens keurig remise te spelen na de gehele partij iets actiever te hebben gestaan. Robert van Rekom scoorde eindelijk weer eens een halfje en bracht de stand op 2-2.

Even leek er een stunt in de maak, want drie van de nog overgebleven partijen stonden goed voor Sliedrecht. Echter in de laatste minuten van de eerste tijdcontrole ging het mis. Eerst moest kopman Hans Klein capituleren na een goede partij, terwijl daarna Joost Stoker zijn goede stelling in de laatste seconde om zeep hielp.

Omdat zowel Peter vd Bergh als Theo Dekker voordeel had leek een gelijkspel nog reëel, maar de kersverse Sliedrechtse kampioen kwam niet verder dan remise. Uiteindelijk behaalde Theo Dekker hetzelfde resultaat, zodat er een 3-5 eindstand op het scorebord kwam.

Met twee wedstrijdpunten heeft het Sliedrechtse vlaggenschip zichzelf tekort gedaan, maar de degradatie is terecht. Het team kende in Kees Wessels (4,5 p) en Theo Dekker (3,5) haar topscorers.

advertentie
advertentie