Sliedrecht zet gouden kroon op clubdag

22 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht zette afgelopen zaterdagmiddag de kroon op een succesvolle en drukbezochte Verenigingsdag op sportpark De Lockhorst. Het speelde streekgenoot Drechtstreek middels een 8-2 overwinning compleet van de mat en handhaafde daarmee zeer nadrukkelijk de ongeslagen thuisstatus.

Sliedrecht lijkt ook in mentaal opzicht goed door een turbulente week te zijn gekomen. Het gelijke spel in Terneuzen volgend op de afwijzing van de commissie van beroep bleek nauwelijks van invloed op de wedstrijdinstelling tegen een Drechtstreek, dat na de eerdere 4-1 thuiswinst op Roda Boys/B zich wel degelijk kansen toedichtte.

Sliedrecht profiteerde op een zonovergoten sportpark De Lockhorst optimaal van de zeeën van ruimte die Drechtstreek liet vallen. Met technisch begaafde spelers als Luciano van Harlingen en Nilton Tavares Ramos gaf het een extra dimensie aan de eigen Verenigingsdag met tal van festiviteiten. Sliedrecht drukte het krachtsverschil bij de rust al uit met een 4-1 tussenstand: Luciano van Harlingen (2x), Nilton Tavares Ramos en Berry de Groot vijzelden het doelsaldo verder op tegen een tegenstander, dat in defensief opzicht een bijzonder kwetsbare indruk maakte. Na rust deed de ploeg er nog een dubbel schepje bovenop en krikten Nilton (2x), en Sven Akkerman de score verder op.

Nilton Tavares Ramos kreeg de handen van de toeschouwers meerdere malen op elkaar. Met name de wijze waarop hij de assist gaf, waaruit Luciano van Harlingen de 3-1 binnenkopte was van grote klasse. Eerst stuurde hij met een achteloze voetbeweging zijn tegenstander het bos in en legde vervolgens met een prima voorzet de bal panklaar op het hoofd van Van Harlingen die kon binnenkoppen. Met spanning worden bij Sliedrecht de ontwikkelingen naar het einde van de overschrijvingsperiode afgewacht om vast te kunnen stellen of Nilton ook in het komend seizoen het shirt van Sliedrecht gaat dragen.

Tevens is de hoop op een succesvol slot van het seizoen nog altijd niet vervlogen: de concurrentie liet tallozen punten liggen, waardoor Sliedrecht iets dichterbij de kopgroep kon komen en deelname aan de nacompetitie nog niet uit het zicht verdwenen is. Daarbij wordt achter de schermen door de vereniging de overweging onderzocht om verdere stappen te ondernemen na de afwijzing van de commissie van beroep van de KNVB.

advertentie
advertentie