Klinkend slotakkoord Sliedrecht Sport op gouden seizoen

29 april 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met het ontvangst door burgemeester Van Hemmen en de wethouders De Waard en Tanis op het gemeentehuis van Sliedrecht, de (slot) huldiging voor volle tribunes in De Stoep en een 3-2 zege in de afsluitende competitiewedstrijd tegen concurrent VC Weert kwam er een einde aan een lang, maar succesvol seizoen voor de volleybalsters van Sliedrecht Sport.

Burgemeester Bram van Hemmen stak bij de ontvangst aan het Dr. Langeveld-plein de loftrompet voor de prachtige prestatie van Sliedrecht Sport. ,,Het is een cliché, maar toch: kampioen worden is mooi, kampioen blijven verdient wellicht nog meer waardering. Dit team heeft er inmiddels ruimschoots voor gezorgd Sliedrecht als gemeente op de kaart te zetten. Het is ook goed om te zien dat de vereniging ook voor de toekomst bijzonder ambitieus is en daarin wil de gemeente Sliedrecht een goede partner zijn."

Ook stichtingsvoorzitter Cees Boer, sportraad bestuurslid Wim van Mourik en trainer coach Appie Krijnsen spraken de waardering uit voor de wijze waarop Sliedrecht Sport in zijn geheel (selectie, technische staf, bestuur en het leger van vrijwilligers) stabiel heeft weten af te koersen op dit prachtige succes.

Ondanks alle huldigingen en overige ceremoniële plichtplegingen moest er ook nog een wedstrijd worden afgewerkt. In de media had men in Limburg min of meer het predictaat "officieuze kampioenschap van Nederland'' aan deze wedstrijd opgehangen. De goede vorm van VC Weert hetgeen resulteerde in een ongeslagen reeks van een aantal maanden moest garant staan voor een prima voorstelling in sporthal De Stoep, die de festiviteiten aldaar wellicht iets zouden temperen. Het team van coach Bram Leijssenaar maakte het de kampioen van Nederland inderdaad niet gemakkelijk: twee maal kwam VC Weert op voorsprong, doch de winnaarsmentaliteit en een sterke afsluiting in de laatste twee sets bracht het talrijk opgekomen publiek in De Stoep nog eenmaal op de banken: 3-2 ( 21-25, 25-17, 22-25, 25-20, 15-06).

Traditiegetrouw werden afsluitend alle betrokkenen, die hun aandeel hadden geleverd in het zo succesvolle, voorbije seizoen, in het zonnetje gezet onder ovationeel applaus van het trouwe legioen op de volle tribunes van De Stoep.

advertentie
advertentie