Geen bekeuring maar autodrop

1 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De bewoners van Baanhoek-West werden vrijdagmiddag in de soms stromende regen getrakteerd op autodrop. Na staande te zijn gehouden door wijkagent Gerrit de Waard kregen ze geen bekeuring, maar een folder in handen gedrukt.

,,We vragen automobilisten bij het in- en uitrijden van de wijk rekening te houden met spelende kinderen. Natuurlijk horen kinderen op de stoep te spelen, maar in hun spel komen ze ook vaak op straat terecht en daar moet je als automobilist op bedacht zijn. De maximumsnelheid is dertig kilometer per uur." Bo van Essen heft niet het vingertje. ,,Deze actie heeft een positieve insteek. De bewoners letten over het algemeen goed op hun snelheid, daar hebben we geen klachten over. We vragen ze alleen dat te blijven doen. Zeker nu het eindelijk mooi weer wordt (vandaag helaas niet) en het na de zomer een stuk drukker zal worden in de wijk als het tijdelijke onderkomen van de Anne de Vriesschool open gaat."

Ze heeft deze bewustzijnactie samen met haar man opgezet en Jeroen van den Bos, die zijn betrokkenheid bij de jonge en kinderrijke buurt ventileert met een Baanhoek-West Twitteraccount waarmee hij zeer actief is. Hun kroost mag het werk doen. Nadat een auto door De Waard naar het parkeervak is gedirigeerd delen de kids een zakje autodrop uit, een folder van Veilig Verkeer Nederland en een sticker met daarop het 30 km/per uur bord dat op de kliko kan worden geplakt. De bestuurders kunnen de actie waarderen en knikken instemmend dat het een goede zaak is om niet door de wijk te racen. De wijkagent kijkt het goedkeurend aan. Waar de actievoerders enigszins beschut zijn onder een open tent die snel op poten is gezet offert hij zich op aan Pluvius om automobilisten even staande te houden. ,,Bewoners mogen dit zelf niet doen. Ik schiet graag te hulp. Dit soort eigen initiatieven zien wij als politie graag. Dat bewoners zich verantwoordelijk voelen voor hun buurt."

advertentie
advertentie