Jong Talent exposeert in bibliotheek

3 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ook dit jaar vonden weer tientallen cursisten uit Sliedrecht en omgeving hun weg naar Tekenatelier 'Clair Obscur'. Drieëntwintig van hen ontvingen onlangs een juryrapport en tonen de komende weken hun kunstwerken aan het publiek in de Bibliotheek aan het Bonkelaarplein.

Het tekenatelier volgt een eigentijds lesprogramma en gaat uit van de voorkeur en belangstellingssfeer van de cursist zelf. Vanwege deze werkwijze is er een gevarieerd aanbod aan kunstwerken ontstaan, gemaakt door kinderen en jongeren in de leeftijd van 7 tot en met 16 jaar. De getoonde werken laten veel talent zien. Omdat in de tekenlessen aandacht wordt besteed aan een goede gelijkenis en compositie, het juiste kleurgebruik en het gewenste licht/donker effect is het resultaat van de lessen terug te vinden in de kunstwerken en heeft de expositie een professionele uitstraling.

Tekenatelier 'Clair Obscur' organiseert steeds aan het einde van haar cursusseizoen een expositie met werk van de cursisten. Het seizoen omvat van september tot februari zes lessen in kleine groepen van drie cursisten per groep. Op deze manier kan er zoveel mogelijk individueel lesgegeven worden.

Het getoonde werk is beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Gerda van Wijk, docent/kunstenaar, Jan van Wingerden, natuur- en wildschilder en Linette Trapman, grafisch vormgever/kunstenaar. Alle cursisten ontvingen uit handen van de jury een cadeau, beschikbaar gesteld door Harolds (Kunstenaarsbenodigdheden Rotterdam) en Tekenatelier 'Clair Obscur'. De volgende cursisten hebben met hun kunstwerk een prijs gewonnen: Categorie Allerlei: Lot de Groot (eerste prijs), Tijmen Meijwaard (tweede prijs), Jasmijn de Bie (derde prijs), Larissa Brood (aanmoedigingsprijs). Categorie Natuur: Patrick Rijkee (eerste prijs), Naomi Goedhart (tweede prijs), Lisa Forman (derde prijs), Charlotte van Hal (aanmoedigingsprijs). Categorie Portret: Sophie van der Weijde (eerste prijs), Marjolein Klomp (tweede prijs), Christianne Besems (derde prijs), Paulien den Dikken (aanmoedigingsprijs), Tim Stam (aanmoedigingsprijs). Bob Hazelhorst, Matthijs Zwartbol en Ramon Boender ontvingen een eervolle vermelding voor hun werk. De kunstwerken zijn te bezichtigen tot en met dinsdag 28 mei.

advertentie
advertentie