Bedenk een naam voor het nieuwe 'geboortecentrum' van de Drechtsteden

8 mei 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Iedereen in de Drechtsteden is uitgenodigd om mee te denken over een pakkende naam voor het nieuwe 'geboortecentrum' van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Eind dit jaar (de planning is december) opent het de deuren. Deze nieuwe afdeling op de locatie Dordwijk wordt het centrale punt voor alle ziekenhuisbevallingen in de Drechtsteden. Ook de verloskamers van de locatie Zwijndrecht worden hiernaartoe overgeheveld. Inzenden kan tot 1 september 2013 via het mailadres: reactie@asz.nl.

De afdeling Verloskunde/Gynaecologie daagt alle inwoners - en ziekenhuismedewerkers - uit om een creatieve naam te bedenken. Het mag een beschrijvende term zijn, het mag een vernoeming zijn naar een persoon, of een verwijzing naar de stad en de omgeving (zoals er meerdere zijn op de locatie Dordwijk), enzovoort. Liefst met motivering. Ook bijpassende ideeën voor bijvoorbeeld foto's aan de wanden of aankleding zijn welkom.

Het kraamcentrum krijgt veertien verloskamers en 32 kraamkamers, elke kamer voor één moeder/gezin.

De verloskamers in Zwijndrecht blijven in bedrijf tot het moment dat het geboortecentrum in Dordrecht eind dit jaar open is. Poliklinische zorg aan zwangeren blijft ook na 2013 gewoon op de locatie Zwijndrecht aanwezig.

De toekomstige naam van het geboortecentrum wordt op een nog nader te bepalen manier zichtbaar gemaakt bij de afdeling. De inzendingen worden beoordeeld door een kundige jury vanuit meerdere disciplines. Uiteindelijk beslist de Raad van Bestuur van het ziekenhuis over de naam. Inzenders worden tussentijds op de hoogte gehouden van de voortgang. De winnaar wordt passend beloond.

advertentie
advertentie