Bluesbenefiet steunt strijd tegen kanker

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sinds september 2012 is hij ermee bezig, de laatste maanden bijna elke dag: Richard Polderman (en zijn Andrea) organiseert in samenwerking met SOJS en bar de Huifkar de KWF Bluesbenefiet in Elektra. De benefietavond is op zaterdag 25 mei en op de line-up staan The Veldman brothers, Bluesmotel en Cuban Heels. De zaal is uitverkocht, de 250 kaarten a € 10 zijn eruit gevlógen; alleen houders van de rode voorverkoopmunt kunnen naar binnen. De volledige opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding, maar Richard wil méér. Vandaar dat hij in samenwerking met enkele horecagelegenheden een aantal extra activiteiten heeft georganiseerd.

Door Jan Wieman

Richard, in het dagelijks leven timmerman, is een echte bluesliefhebber. Bijna elk weekend is hij overal waar een bluesevenement wordt georganiseerd te vinden. Hij kent veel artiesten persoonlijk en zij hem, vandaar dat hij zoveel, vaak gratis, medewerking kreeg voor zijn initiatief. Hij is een bevlogen man. ,,Als ik iets doe wil het ook goed doen en kanker en de blues hebben raakvlakken. In de 19de eeuw konden de slaven rond Mississippi hun gevoel en emotie kwijt in de blues. Emotie is dan ook de verbinding met kanker waar we allemaal in onze omgeving mee te maken hebben. De Bluesbenefiet heeft als doel mensen hiervan bewust te maken. Iedereen kan kanker krijgen; jong en oud, arm of rijk, man en vrouw. Als we gezond zijn moeten we daar blij mee zijn en eens denken aan de kankerpatiënten. Maar het moet niet allemaal somber en moeilijk worden, het moet een leuke dag en avond worden, mensen moeten plezier kunnen beleven.'' Elektra stelt de zaal, het personeel, het podium en de apparatuur beschikbaar. De baropbrengst van de avond gaat naar het KWF. Een grote loterij met als hoofdprijs een computer geschonken door Relies zal de opbrengst nog vergroten.

Vanaf 12.30 uur wordt in de Huifkar het KWF-Darttoernooi gehouden. Inschrijven is mogelijk via www.brutus-darts.eu. In de Stoeprand vindt een snelschaaktoernooi plaats, aanmelden hiervoor kan via wedstrijdleider@schakendsliedrecht. In Elektra wordt vanaf 15.00 uur een veiling gehouden met de echte veilingmeester Rob uit Dordrecht en muziek van Steelcock. Het portret 'Werkman' van Gerard Vrooland, een hippe rode opoefiets geschonken door Albert Heijn Sliedrecht en een door Joe Cocker gesigneerde cd zijn voorbeelden van de unieke veilingstukken.

Vanaf 19.30 uur treedt op het buitenpodium van eetcafé de Brijhapper de coverband No Expectations op, om 22.00 uur speelt coverband The Cult in café Korevaar en is er een "foute avond'' met dj in de Huifkar.

,,Dankzij die medewerking bereiken we alle lagen van de bevolking en is er voor elk wat wils. Het Sliedrechtse bedrijfsleven heeft veel medewerking gegeven in de vorm van geld en in natura, ik ben daar enorm dankbaar voor. Zoveel goodwill geeft power'', zegt Richard.

Burgemeester van Hemmen zal tijdens de Bluesbenefiet in Elektra het bedrag bekend maken dat bijeengebracht is.

Zie ook: www.staoptegenkanker.nl/Huifkar-Elektra-s-KWF-Bluesbenefiet en www.facebook.com/Bluesbenefiet.

advertentie
advertentie