Wielerronde Hardinxveld geeft ruimte aan vrouwenpeloton.

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Maandag 20 mei zal het startschot klinken voor de 46e wielerronde van Hardinxveld-Giessendam. Wederom het poldergebied toneel zijn voor een aantal mooie wedstrijden in het kader van de Districtskampioenschappen van Zuid-Holland. Dit jaar organiseert de stichting naast de gebruikelijke wedstrijden ook een koers voor rensters uit Noord- en Zuid-Holland.

Vanaf 9.00 uur gaan de Nieuwelingen van start met renners van 14 en 15 jaar uit Zuid-Holland. Waaronder Jesse Muis, de jongste telg uit het Giessenburgse wielernest. Na deze groep starten de Junioren, renner van 16 en 17 jaar. Plaatselijk favoriet Patrick Kramer zal zich zeker in de strijd gaan mengen naast Jesse Koster (Giessenburg) en Stan Luiten (Sliedrecht).

De ronde kent dit jaar twee hoogtepunten. Andere jaren was het klapstuk van de dag de koers van Elite- en Beloften. Dit jaar zal ook uitgekeken worden naar de koers voor Elite- en Belofte Vrouwen en Regio/Amateur Vrouwen. Rensters uit Noord- en Zuid-Holland strijden in één koers met elkaar voor de overwinning.

De 100 kilometer koers voor Elite en Beloften zal evenals voorgaande jaren een veldslag worden (start 15.00 uur). Naast de weersinvloeden, zijn ook de twee viaducten die iedere ronde moeten worden beklommen speldenprikken voor de benen van de 120 renners die aan het vertrek zullen staan. Herman Bode (Giessenburg), Erik Kramer (Hardinxveld) zullen het opnemen tegen onder anderen Sander Oostlander (Zwijndrecht) en de winnaar van 2012 Bart Vendrig (Maurik), beiden lid van de organiserende wielervereniging RC Jan van Arckel.

advertentie
advertentie