Sliedrecht sluit seizoen af in stijl

12 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Met een klinkende 4-0 zege op GPC Vlissingen heeft Sliedrecht een passend slotakkoord gezet achter het voetbalseizoen 2012-2013. Met slechts één gelijkspel (de openingswedstrijd van het seizoen tegen Roda Boys eindigde in 2-2 en de overgespeelde wedstrijd tegen Terneuzense Boys (1-1) werd in Zeeland gespeeld) bleek sportpark De Lockhorst voor alle teams in de eerste klasse C een niet te nemen hindernis. Het doelsaldo 49-12 hoort bij een team, dat op basis van deze cijfers normaliter ook de kampioensvlag kan hijsen. Helaas liet het keurkorps van John de Wolf in uitwedstrijden teveel steken vallen en werd het laatste sprankje hoop op deelname aan de nacompetitie de grond ingeboord door de straf van de KNVB. Het kostte Sliedrecht uiteindelijk vijf punten, precies het aantal, dat de ploeg nu tekort kwam voor een vervangende periodetitel.

Door Wim van Mourik

Het valt de selectie en technische staf te prijzen, dat hierover verder geen openlijke verwijten zijn gemaakt en dat de ploeg het seizoen naar behoren heeft afgewerkt. GPC Vlissingen streed op De Lockhorst voor een laatste kans: het ontlopen van de fatale 13e of 14e plaats, hetgeen deelname aan de nacompetitie zou betekenen. De Zeeuwen waren in het eerste half uur dan ook niet de mindere van Sliedrecht op basis van inzet en fysieke kracht. Toen arbiter Roozeboom echter in de 33e minuut een aangeschoten handsbal rijp achtte voor een strafschop en Nilton Tavares Ramos vanaf 11 meter onberispelijk raak schoot ebde het verzet van GPC Vlissingen snel weg.

Zeker toen Sliedrecht na de hervatting in amper 4 minuten tijd de tegenstander op ruime afstand zette. Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen (2x) profiteerden optimaal van fouten in de Zeeuwse defensie, waarmee de wedstrijd min of meer gespeeld was. Dani Monteiro en Sven Akkerman mochten nog hun laatste speelminuten afwerken (beiden spelen in het nieuwe seizoen elders). Na het laatste fluitsignaal waren er tevens bloemen voor de afscheid nemende Faisal Achlioui en Leon Ramos. Nilton Tavares Ramos en Luciano van Harlingen delen de officieuze topscorersprijs in de eerste klasse C met ieder 20 treffers.

De nederlaag van GPC Vlissingen samen met de late gelijkmaker van Altena in de thuiswedstrijd tegen VVGZ (4-4) velde uiteindelijk het lot over de Zeeuwen, dat samen met streekgenoot Terneuzense Boys is gedegradeerd naar de tweede klasse.

Trainer John de Wolf kijkt met een positief gevoel terug op zijn eerste jaar op sportpark De Lockhorst: ,,Wij hebben fijn kunnen werken met deze spelersgroep en het warme gevoel - ondanks sommige tegenslagen, maar dat hoort bij voetbal - dat ik heb bij deze club, geeft weer de nodige stimulans om met nieuwe aanwinsten als bijvoorbeeld Rob Kanters (VVGZ) en Sander Vink verdere stappen te kunnen zetten in het komend seizoen."

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer, Anthonie Malawauw (62' Dani Monteiro), Desley de Wolf, Berry de Groot, Joey Rijsdijk ; Jordy de Jong, Levy Liesdek, Stefan van Dam ; Nilton Tavares Ramos (69' Fitim Meha), Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen (69' Sven Akkerman).

advertentie
advertentie