Diabetesavond in De Lockhorst druk bezocht

13 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In De Lockhorst vond op dinsdag 7 mei een thema-avond over diabetes en voeding plaats, georganiseerd door Samenwerkende apotheken Sliedrecht en Conny Dubbeldam (diëtist van RIVAS). De bijeenkomst werd druk bezocht.

De diëtiste beet het spits af met korte kennisvragen over gezonde producten en wat er in zit. Ze leerde de aanwezigen de verschillen tussen vetten en koolhydraten. Legde uit dat suiker een koolhydraat is en dat er snelle en langzame suikers zijn. Zij stond daarna uitgebreid stil bij de hoeveelheden koolhydraten per product. Tijdens de presentatie werden vragen gesteld, bijvoorbeeld over de spreiding van de koolhydraten over de dag en de combinatie met sporten.

Na de pauze ging het over vetten. Over goede en slechte vetten. Over vetten in combinatie met het cholesterol ontstond een leuke discussie met de zaal, de diëtist en de apotheker. Paul van Bakel (apotheker) en Anja Boxman (assistente) beantwoordden de problemen die er spelen bij het innemen van de geneesmiddelen. Het vergeten van de tabletten tegen een te hoog cholesterol was een belangrijk punt. De apotheker wees iedereen op het belang om de geneesmiddelen op tijd in te nemen. Anja nodigde de patiënten uit om met vragen over de medicatie naar de apotheek te komen.

advertentie
advertentie