Wijkplatform West doet huis-aan-huisonderzoek

14 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Wijkplatform West gaat een huis-aan-huisonderzoek doen om te peilen welke punten in de wijk aandacht moeten krijgen. Alle huizen krijgen een antwoordfolder in de bus waarmee bewoners kunnen laten weten over welke zaken ze in hun straat/wijk tevreden zijn, welke punten de leefbaarheid bemoeilijken en welke ideeën er bestaan om de leefbaarheid te vergroten.

De folder kan worden ingeleverd op een van de basisscholen in de wijk, bij de C1000 en het Medisch Centrum Baanhoek West en ook op internet kan worden gereageerd (www.sliedrechtwest.nl). Het Platform hoopt dat er veel suggesties en ideeën worden gemeld. Voor de meest aansprekende daarvan worden enkele cadeaubonnen beschikbaar gesteld.

Bovendien hoopt voorzitter Gerrit Venis dat dit onderzoekje voor een aantal bewoners aanleiding vormt een bijeenkomst van het platform bij te wonen en misschien zelfs te besluiten om daaraan actief deel te gaan nemen. Hij heeft namelijk geconstateerd dat in zijn wijk het aantal mensen dat meedoet aan het platform beperkt is. ,,En als we kijken waar de deelnemers wonen, dan zien we dat ze vooral uit de nieuwere Werenwijk en Baanhoek-West komen. Voor Baanhoek-West is die betrokkenheid begrijpelijk, want de wijk is nog in opbouw en er zijn allerlei zaken die daarom aandacht moeten krijgen. Maar we willen ook graag weten of er in de Hoven (rond C1000), Weresteijn, Prickwaert, de oudere Weren en de dijk geen zaken zijn die de aandacht van het Wijkplatform verdienen."

Wijk West omvat alle straten en buurten tussen de Maaslaan/Geulstraat en de gemeentegrens met Papendrecht. ,,Iedereen uit dit deel van Sliedrecht die mee wil praten en denken over de wijk is van harte welkom", aldus Venis.

Al bijna tien jaar zijn in Sliedrecht drie Wijkplatforms actief: Oost, Centrum en West. Ze komen op voor de leefbaarheid in hun straat, buurt of wijk en hebben daarover regelmatig contacten met de gemeente, de woningbouwstichting, het jongerenwerk en de politie.

advertentie
advertentie