PCOB-contactmiddag over Joodse gebruiken

16 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op dinsdagmiddag 28 mei is er een PCOB-contactmiddag in de Maranathakerk in Sliedrecht. De middag begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Deze bijeenkomst is de laatste van dit seizoen.

Annelies Tanis uit Hendrik Ido Ambacht verzorgt een presentatie onder de titel: "Kennismaking met Joodse gebruiken''. Zij heeft een leskoffer met Joodsreligieuze voorwerpen bij zich, waarin een gebedsmantel, (demo)thorarol, mezoeza, diverse kandelaren als menorah, chanoekia en sjabbatskandelaren, poeriemratel, ramshoorn, keppels enzovoort. Aan de hand van deze voorwerpen geeft zij uitleg over de oorsprong en het gebruik van deze attributen, waarbij veel gerefereerd zal worden aan de Bijbel. De spreekbeurt is interactief, dit betekent dat zijzelf vragen stelt aan het publiek en omgekeerd.

Annelies Tanis is ondermeer verbonden aan de Dijksynagoge in Sliedrecht.

Belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn om de contactmiddagen te bezoeken omdat de reis te vermoeiend is, kunnen zich opgeven voor vervoer naar de Maranathakerk via de heer A. Huisman, telefoon 0184-420657.

advertentie
advertentie