Henk Prins in kampioenschapvorm in derde ronde OKD

17 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de derde ronde van het OKD waren geen echte verrassingen te noteren. Titelverdediger Peter van den Bergh had wel de nodige moeite met Floris Verweij, maar de clubkampioen van Sliedrecht wist alsnog in het eindspel de winnende combinatie te vinden. De winnaar van 2011 Henk Prins won van Kees van der Does in een rommelige partij met kansen voor beide spelers. Uiteindelijk was het de klok die Van der Does de das omdeed en kon Prins op 100 procent score blijven.

Oud-kampioen Melvin Holwijn klom naar de derde plaats na een gedegen winst op Wout Boer die geen antwoord had op de beslissende aanval. Wim Hokken en Wim Pool hadden aansluiting kunnen vinden met de top-3, maar in een matte partij kon geen van beiden de winst vinden en werd tot remise besloten.

Niels Mijnster heeft weer kans op een toppositie na een geroutineerde winst op Cees Moes. Jan Sulman liet tegen Martijn Stoker zien dat hij goed in vorm is voor het komende Pinkstertoernooi in Fourmies.

Ook Peter Vis had een goede oefening tegen Ron Melger en kon het volle punt bijschrijven. Mark van Hulst liet de pionnen Peter van de Poel  verder komen dan de bedoeling was en moest al snel opgeven.

Martin Prins hield het lang vol tegen Jerry van Rekom, maar moest in het eindspel toch zijn koning omleggen.

Nieuwkomer Hans Vink deed het lang niet slecht tegen Kees Wessels, maar kwam uiteindelijk toch nog te kort om meteen tot scoren te komen. Leo Koppelaar deed goede zaken door te winnen van Henri Hartog, die zijn gewonnen stelling om zeep hielp door zijn koning naar de aanvallende stukken van Koppelaar toe te schuiven met zelfmat als gevolg.

Robert van Rekom herstelde zich van de nederlaag in de tweede ronde door Joost Stoker in het verre eindspel te verslaan. Johan van de Griend hield Hans Klein keurig op remise.

In de vierde ronde op 23 mei zullen Peter van den Bergh en Henk Prins onderling gaan uitmaken wie de nieuwe koploper wordt.

advertentie
advertentie