Kijken naar de koning

21 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Sliedrechts Museum is een aantal portretten en tekeningen te zien van onze nieuwe koning Willem Alexander. De afbeeldingen zijn gemaakt door Sliedrechters die hebben mee gedaan aan de prijsvraag die de gemeente Sliedrecht enige tijd geleden heeft uitgeschreven. De winnaar is inmiddels bekend, namelijk Linette Trapman, en dit schilderij hangt nu in de tegenwoordige raadzaal van het gemeentehuis van Sliedrecht.

Alle andere afbeeldingen zijn sinds kort tentoongesteld in de vroegere raadzaal van het voormalige raadhuis gevestigd aan de Kerkbuurt, thans het Sliedrechts Museum. ,,Op zich al bijzonder om de oude raadzaal te zien en zeker nu de portretten van onze huidige koning er zijn geplaatst. Als u er toch bent, moet u eens een kijkje nemen in de vroegere burgemeesterskamer, die ingericht is zoals het voorheen was. Er is ook een fotoboek van alle burgemeesters van Sliedrecht", vertelt bestuurslid Remco van de Ven.

Het Sliedrechts Museum is gevestigd aan de Kerkbuurt 99-101 te Sliedrecht en geopend op elke woensdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur. Kijk ook op www.museumsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie