Ristorante Il Mago wordt omgetoverd

22 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Herman den Blijker komt er persoonlijk aan te pas om ristorante Il Mago aan de Middeldiepstraat een metamorfose te laten ondergaan. Eigenaar Fabio Xausa werd volkomen verrast door het verzoek van de producenten van het RTL-programma "Herrie in de keuken'' of hij wilde meewerken. Hij wist niet dat hij door vrienden was aangemeld. ,,Ik heb echt geluk gehad dat ik ben uitgekozen. En het is onvoorstelbaar wat ik allemaal zie veranderen in het pand."

Door Jan Wieman

Op de ramen hangt het bordje "gesloten'' maar het is er van vroeg tot heel laat een enorme drukte. Bouwvakkers lopen in en uit, auto's met materialen rijden af en aan, de container met puin en ander bouwafval raakt steeds voller. De kleuren en materialen die sinds 1988 Fabio's werkomgeving bepaalden zijn verdwenen, het pand is zo goed als leeg, alleen de pizzaoven staat er nog. ,,Ik kan me eigenlijk niet voorstellen hoe het gaat worden, dat is voor mij ook een verrassing. Ze hebben me er niets over verteld'', zegt Fabio, die op maandag zijn eerste gesprek had met de beroemde chef-kok en op dinsdag de arbeiders en mensen van RTL en Endemol over de vloer kreeg.

Het restaurant liep al enige tijd niet zo goed, maar de waarderingscijfers in de restaurantgids Eet.nu waren goed. ,,Ik ben zeker niet de enige bij wie het niet goed gaat; dat gebeurt bij heel veel horecazaken. De crisis eist haar tol'', zegt Fabio. Naast de metamorfose zullen er op advies van Herman den Blijker een aantal veranderingen doorgevoerd worden. Fabio kreeg tips op het zakelijke en personele vlak die ertoe moeten leiden dat Il Mago een gezond(er) bedrijf wordt.

Donderdag 23 mei wordt de verbouwing afgerond, vrijdag 24 mei kunnen genodigden genieten van een heerlijk diner en de nieuwe uitstraling. Vanaf de zaterdag is iedereen die van lekker Italiaans eten houdt welkom, wel even reserveren via telefoon 0184 420510. Il Mago is van woensdag t/m zondag vanaf 16.00 uur geopend.

Het programma wordt op dinsdag 25 juni uitgezonden. Het is de laatste aflevering van het seizoen.

advertentie
advertentie