Afbeelding

Voorstel over Brede School in Baanhoek-West

22 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders komt na de zomer met een definitief voorstel over de veelbesproken Brede School in Baanhoek-West.

Betrokken ouders hielden een jaar geleden een handtekeningenactie, maar de gemeente hield de boot af omdat de nieuwbouwwijk niet snel genoeg groeit voor een dergelijke voorziening. Ook de PvdA-fractie heeft in 2012 meerdere keren aan de bel getrokken en deed dat afgelopen dinsdagavond weer omdat het Integraal Onderwijs Huisvestingsplan nog niet is besproken in de raad. Corrie de Bruin stipte namens de sociaal-democraten aan dat er naast noodlokalen voor de onderbouwleerlingen van de Anne de Vriesschool meer voorzieningen gecreëerd zouden moeten worden. ,,Zoals een buurthuis en een gymzaal. Dat is beloofd aan de mensen die de de afgelopen jaren in Baanhoek-West zijn gaan wonen.''

Wethouder Hans Tanis gaf aan dat de noodvoorziening slechts één schooljaar betreft. Met ingang van het schooljaar 2014-2015 keren de leerlingen terug naar de opgeleverde 'mammoetschool' (het nieuwe gebouw wordt betrokken met Roald Dahl) aan de Prickwaert. De Brede School, die blijkens de vervolgwoorden van de wethouder nu echt van de grond gaat komen, behelst een ander traject. De PvdA-fractie kijkt uit naar het voorstel, al baalt zij er wel van dat Stichting Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht Sliedrecht (OPOPS) niet wil participeren wat betekent dat het alleen christelijk basisonderwijs betreft.

advertentie
advertentie