102-jarige De Jong geniet van bezoek burgemeester

22 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Burgemeester Bram van Hemmen bracht woensdag 15 mei een bezoek aan de 102-jarige mevrouw Alida de Jong-van Netten, die een dag eerder 102 was geworden. De krasse Sliedrechtse vertelt Het Kompas honderduit over dit bezoek. ,,Het was zo leuk! Hij kwam met zijn vrouw en zoontje. Voor die jongen had ik gelukkig genoeg speelgoed liggen van mijn achterkleinkinderen, dus dat kwam wel goed.” Met de burgemeester sprak ze ondermeer over haar man André, die in zijn vrije tijd kinderboekenschrijver was. ,,Hij kwam thuis, we aten, hij hielp me bij het afwassen en ging daarna de hele avond zitten tikken. Op een typemachine uiteraard. Computers waren er toen nog niet.” Mevrouw vertelt ook over de oorlog, die zij met haar man en eerste kindje in Rotterdam heeft meegemaakt. ,,Hoe ouder je wordt, hoe duidelijker de herinneringen terugkomen. Aan de bombardementen, de rookpluimen, de angst elke nacht. Gelukkig zijn we er goed doorheen gekomen.”

Gezien haar leeftijd maakt mevrouw het nog heel goed. ,,Oh ja, ik kook zelf nog elke dag en borduur graag kaarten die ik naar jarigen stuur.”

Zaterdag is Alida de Jong zelf nog een keer de jarige. Dan viert ze haar bijzondere mijlpaal met familie in een zaaltje in Sliedrecht.

advertentie
advertentie