Groep 8 Oranje Nassau op bezoek in Waerthove

22 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Groep 8 van de Oranje Nassauschool was onlangs op bezoek in verpleeghuis Waerthove. De dag draaide om gezonde voeding en begon bij de Jumbo waar de leerlingen, ter voorbereiding op het koken in het verpleeghuis, van een diëtiste van alles te horen kregen over gezonde voeding. Daarbij moest ook nog gerekend worden en goed opletten was heel belangrijk. De kinderen ontdekten onder andere hoeveel calorieën er in energydrank zit en hoeveel vet in een rijstwafel. Ze schrokken ervan dat er wel zestien suikerklontjes in een flesje sportdrank zitten.

De uitleg over gezond eten en het koken zijn onderdeel van ‘de Gezonde regio’ vanuit Rivas. De Oranje Nassauschool is een gezonde school, elke woensdag is fruitdag en er worden gezonde traktaties en tussendoortjes gepromoot. Ook bewegen is een belangrijk onderdeel. Dit alles om het overgewicht bij kinderen te voorkomen. Deze ochtend droeg voor de kinderen ook bij aan de bewustwording van goede voeding: dat gezond ook lekker kan zijn.

Na het bezoek aan de supermarkt ging de klas naar het verpleeghuis Waerthove waar de leerlingen werden opgewacht door Bert de Bruin en kok Rob. De kinderen deden mee aan een groentequiz en leerden servetten vouwen die gebruikt zouden worden bij het diner ’s avonds. Vervolgens mochten de kinderen, begeleid door kok Rob, mee helpen in de keuken om een slaatje voor de bewoners te maken. Elk kind kreeg een taak en na afloop mochten ze het ronddelen op verschillende afdelingen.

advertentie
advertentie