Regionale G-voetbalteams actief op eerste Duurzame Zorg Toernooi

22 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op de Sliedrechtse voetbalvelden vindt zaterdag 25 mei de eerste editie van het Duurzame Zorg Toernooi plaats. Tijdens dit toernooi neemt het G-team van Sliedrecht het op tegen diverse teams uit de regio. Inzet tijdens dit voetbaltoernooi is de wisselbeker met de grote oren.

Door Norbert Schild

Het G-Team van de voetbalvereniging is een team voor mensen met een verstandelijke beperking. Enkele jaren geleden is de G-tak van de VV Sliedrecht opgericht en met het kampioenschap vorig jaar zijn er ook al sportieve successen bereikt. Stichting Duurzame Zorg vond de sportbeleving en het enthousiasme van de doelgroep zeer aanstekelijk en stapte mede door deze reden in het G-voetbal.

Een andere reden is dat de stichting mensen met een verstandelijke beperking (functiebeperking) als doelgroep heeft. Stichting Duurzame Zorg zet zich in om te helpen bij het oplossen van het zorgprobleem. Dit doet men onder meer door woonruimte aan te passen voor mensen met een functiebeperking zodat deze langer zelfstandig kunnen wonen.

De stichting kwam vorig jaar in aanraking met de voetbalvereniging nadat het G-team kampioen was geworden en hier sponsors voor werden gezocht. Cor Kros, directeur van Stichting Duurzame Zorg, vertelt: ,,Dit jaar vroegen ze of onze stichting een toernooi wou sponsoren. Hier hebben wij mee ingestemd zolang er elk jaar maar een toernooi werd georganiseerd. Mede hierdoor valt er ook een grote wisselbeker met de welbekende grote oren te winnen.” Dit jaar gaat de strijd tussen de G-teams van VV Sliedrecht, HBSS, Internos, Oranje Wit, Dauwedale, Gona, Overmaas, Nieuwerkerk, VVAC en RKC Roosendaal.

Het toernooi begint komende zaterdag om 10 uur ‘s ochtends, eindigt ‘s middags om 4 uur en vindt plaats op de velden van sportpark de Lockhorst. Een hele dag voetbal is gegarandeerd dankzij de opzet van het toernooi. Er zijn twee poules van elk vijf ploegen die onderling voetbalwedstrijden van 20 minuten spelen zonder pauze. De teams die als eerste in hun poule eindigen spelen de finale tegen elkaar. De winnaar van deze finale heeft vervolgens het recht zich als eerste winnaar van het Duurzame Zorg Toernooi uit te roepen.

De beker wordt uitgereikt door de Sliedrechtse wethouder Johan Lavooi. ,,Wij hopen op een grote opkomst voor deze mooie voetbaldag, zodat dit toernooi uit kan groeien tot een mooie traditie”, aldus Cor Kros van Stichting Duurzame Zorg.

advertentie
advertentie