Titelverdediger Peter van den Bergh alleen aan kop in OKD

26 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT  - In de vierde ronde van het OKD hebben de favorieten voor de titel allen hun partij gewonnen en is al een eerste voorzichtige schifting gemaakt aan de top. Zo won Peter van den Bergh in een korte, maar heftige partij van Henk Prins en staat de titelverdediger nu alleen op kop met 4 uit 4. Hij wordt gevolgd door Melvin Holwijn met 3,5 punten. Dordtenaar Holwijn wist tegen Wim Pool al in de opening een voordeel te behalen en gaf dat in de rest van de partij niet meer af.

Niels Mijnster staat op een keurige derde plaats met eveneens 3,5 punten. De verrassing van Fourmies moest wel lange tijd zijn billen dichtknijpen nadat hij tegen Peter van de Poel een stuk weggaf. Niels staat er echter om bekend lastige stellingen om te kunnen buigen en wist alsnog het stuk weer terug te winnen, waarna de partij tegen remise aanleunde. Helaas maakte Van de Poel een blunder in het eindspel en kon Mijnster alsnog het punt bijschrijven.

Wim Hokken is de eerste 'driepunter' die aansluiting heeft met de top-3. Hij won vrij gemakkelijk van Arie van Heeren, terwijl Jerry van Rekom in een lastige partij toch wist te winnen van Kees van der Does. Ook Peter Vis voegde zich verrassend bij de achtervolgers door knap te winnen van Jan Sulman.

Robert van Rekom en Floris Verweij hielden de hele avond de stelling in evenwicht en pas toen beide spelers minder dan een minuut op de klok hadden werd toch maar tot remise besloten.

Johan van der Griend krabbelt weer langzaam omhoog na een geroutineerde winst tegen Marcel Klein, die wel liet zien wel beter in vorm te geraken. De Franse ervaring gaat dan ook zeker punten opleveren.

Kees Wessels speelde een snelschaakpartij tegen Mark van Hulst. De stelling was zodanig dat Van Hulst steeds min of meer verplichte zetten moest doen en Wessels kon daar steeds weer snel een antwoord op geven. Uiteindelijk beslisten 2 vrijpionnen de partij in het voordeel van Wessels.

Ron Melger won weliswaar van Cees Moes, maar had daar toch nog wel een lange partij voor nodig.

Ook Leo Koppelaar hield het lang vol tegen Jan Veenis, stond zelfs gewonnen, maar moest, ondanks heftige tegenstand, toch zijn koning omleggen.

Hans Vink had een goede stelling tegen Joost Stoker, maar Stoker combineerde zijn tegenstander netjes van het bord.

Henri Hartog probeerde tegen Martin Prins van de 'nul' af te komen, maar moest opgeven toen mat niet meer te voorkomen was.

advertentie
advertentie