Korte wachttijden in nieuwe kaakchirurgische praktijk

27 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de ziekenhuizen in de omgeving van Sliedrecht is er een wachttijd voor kaakchirurgische behandelingen. Dat is niet prettig wanneer je pijn hebt of tegen een behandeling opziet. Om eerder deskundig geholpen te worden, kunnen patiënten sinds 1 mei terecht bij Kliniek Sliedrecht aan het Dr. De Visserstraat 7.

De kaakchirurgen doen alle poliklinische behandelingen, behalve waarvoor algehele narcose nodig is. De Kliniek beschikt over alle apparatuur die nodig is om de behandelingen verantwoord uit te voeren. Aan de praktijk zijn de kaakchirurgen Dr. Grunert en Dr. Hogewind verbonden. Beide zijn ervaren chirurgen die in uiteenlopende ziekenhuizen gewerkt hebben. ,,De Kliniek is een kaakchirurgische praktijk die op dezelfde basis werkt als het ziekenhuis, alleen de omstandigheden zijn anders. De sfeer is gemoedelijker en de benadering persoonlijker. Vroeger konden specialisten alleen in ziekenhuizen werken, sinds een aantal jaar kan dit ook buiten het ziekenhuis. In België en Duitsland is dit heel gewoon. Om zo'n praktijk te kunnen starten moet je aan bepaalde eisen voldoen en heb je vergunningen nodig. Patiënten moeten doorverwezen worden door hun tandarts en krijgen de kosten vergoed via hun zorgverzekering", vertelt Hogewind.

,,Het grote voordeel van deze praktijk is, dat we maximaal één week wachttijd hebben", vult Grunert aan. ,,Daarnaast houden we dagelijks voldoende ruimte open voor spoedgevallen. Dit zijn ook de belangrijkste redenen om de praktijk op te zetten. Een patiënt die bij een tandarts een verdoving heeft gehad en acuut naar de kaakchirurg moet omdat een kies er bijvoorbeeld niet uit wil, proberen wij als het mogelijk is binnen de tijd dat de verdoving werkt te helpen.''

Patiënten kunnen bij Kliniek Sliedrecht terecht voor het chirurgisch verwijderen van kiezen en tanden, implantologie, onderzoek van vlekjes en dergelijke in de mond en voor apex resectie. Dat is een behandeling waarbij een ontsteking en een stukje van de wortel operatief wordt verwijderd. Eigenlijk voor alle behandelingen die poliklinisch kunnen worden uitgevoerd. Het enige wat zij niet doen, zijn behandelingen onder totale narcose uitvoeren. Daarvoor moeten mensen naar een ziekenhuis.

Grunert : ,,Ik vind het prettig om in deze kliniek te werken in plaatst van in een ziekenhuis. De lijnen zijn korter op alle fronten. Ik hoef maar met één collega te overleggen welke materialen we willen gebruiken. Ik kan me hier veel meer met de patiënt bezig houden. Ik neem de tijd voor de behandelingen. Patiënten die hier komen geven direct het verschil met het ziekenhuis aan. Ze zijn hier veel meer op hun gemak.''

advertentie
advertentie