Buurt bestuurt werkt samen met obs De Wilgen

28 mei 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op donderdag 6 juni vindt de derde actie plaats in het kader van het project Buurt bestuurt. Leerlingen van groep 6 van basisschool De Wilgen houden van 14.15 uur tot 15.15 uur een vuil-prik-actie in de Vogelenzang. Zij worden begeleidt door enkele ouders, bewoners van de Vogelenzang, leden van het wijkplatform Oost en het buurtcomité. De gemeente stelt knijpers, vuilniszakken en handschoenen beschikbaar.

Joost Verhoef, directeur van De Wilgen, reageert enthousiast: ,,Eén van de doelstellingen van de stichting OPOPS (Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht Sliedrecht) is, dat de scholen deel uitmaken van de samenleving. Het verzoek van Buurt Bestuurt om samen met de wijkbewoners aan deze vuilprikactie in De Vogelenzang deel te nemen sluit hierbij naadloos aan.'' Hij vindt het een mooie opstap naar meer samenwerking op divers gebied met de wijk.

Uit de ingeleverde enquêteformulieren én de startbijeenkomst van Buurt bestuurt op 3 april is duidelijk geworden dat naast het zwerfvuil, ook de overlast van hondenpoep tot de top drie van ergernissen van de Oostwijk behoort. De eerste actie was hierop gericht. Door het buurtcomité Vogelbuurt-Zuid is de actie opgezet en gehouden op 26 april. De tweede actie vond op 24 mei plaats. Om de bekendheid van het project Buurt bestuurt te vergroten is toen een flyeractie gehouden bij supermarkt Bas van der Heijden.

advertentie
advertentie