Borrelconcert Drechtsteden Bachkoor in Kunstkerk

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

DRECHTSTEDEN - Het Drechtsteden Bachkoor geeft op zaterdag 8 juni een borrelconcert in de Kunstkerk tegenover het Dordrechts Museum aan de Museumstraat in Dordrecht. Onder leiding van Nico van der Meel brengt het projectkoor muziek van Bach en tijdgenoten als Schütz, Sweelinck en Buxtehude ten gehore. Het concert is de afsluiting van het vierde project van het Drechtsteden Bachkoor. Het borrelconcert vangt aan om 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Het Drechtsteden Bachkoor is opgericht op initiatief van het Bach Festival Dordrecht, dat vorig jaar voor de tweede maal heeft plaatsgevonden in Dordrecht en de Drechtsteden. Het koor staat onder muzikale leiding van Nico van der Meel, die zich als artistiek leider, coach en dirigent aan het koor heeft verbonden. Jaarlijks worden er drie tot vier kortlopende projecten georganiseerd. Het Drechtsteden Bachkoor richt zich op scholing van amateurzangers en (semi-)professionele zangers en wil de bestaande koorcultuur in de regio Drechtsteden versterken door leden van koren in de regio extra uitdaging en educatie te bieden. De projecten van het koor staan geheel in het teken van (zang)educatie en verdieping.

Deze keer komen allerlei vormen aan bod waarin psalmteksten zijn verklankt door componisten uit de 17de eeuw: Sweelinck, Schein, Schütz en Hammerschmidt. Hun composities waren een inspiratiebron voor Johann Sebastian Bach van wie onder meer het motet "Lobet den Herrn'' klinkt, een zetting van psalm 117. De luisteraar van het borrelconcert krijgt ook het nodige van de achtergronden mee door middel van tekst en uitleg bij de stukken, verzorgd door Nico van der Meel. De muzikale begeleiding (basso continuo) is in handen van Hans Houtman (orgel ) en Lotte Beukman (cello).

Geïnteresseerden in deelname aan het projectkoor kunnen zich inschrijven via de website www.drechtstedenbachkoor.nl.

advertentie
advertentie