Geen zwaar vrachtverkeer op kleinere wegen

30 mei 2013 om 00:00 Nieuws

REGIO - Waterschap Rivierenland en de gemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden gaan samen het zware vrachtverkeer op de 15-tons-wegen weren. Dit om de leefbaarheid en verkeersveiligheid in deze regio te bevorderen. Met de politie is afgesproken dat deze extra gaat controleren op de naleving van de regels.

Aanleiding zijn klachten van bewoners over het zware vrachtverkeer op de kleinere wegen in deze regio. Het gaat om zogeheten 15-tonswegen, dus wegen waar vrachtverkeer dat zwaarder is dan 15 ton niet is toegestaan. Deze wegen zijn niet berekend op veelvuldig zwaar vrachtverkeer: vrachtwagens, trucks met opleggers (veel gebruikt bij het leveren van diervoerders) en landbouwvoertuigen. De ondergrond van die wegen in dit veengebied is te slap, de wegfundering is er niet op berekend en de wegen zijn smal, zodat ook de verkeersveiligheid in het geding komt.

De politie Zuid-Holland-Zuid heeft aangekondigd gericht te gaan handhaven. Aan bestuurders van vracht- en landbouwverkeer op de 15-tons-wegen wordt gevraagd naar de ontheffing. Wanneer deze niet kan worden getoond, kan dat leiden tot hoge boetes.

advertentie
advertentie