'Wéér een gedumpte kat bij Dierenasiel Sliedrecht'

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op klaarlichte dag is door een oplettende voorbijganger een vervoersmandje met een rillende huiskat er in ontdekt. Deze voorbijganger zag het mandje aan de straatkant staan, naast het pand van Stichting Dierenasiel Sliedrecht, waarna ze alarm sloeg bij het nog asielpersoneel dat bij toeval nog aanwezig was. De kattenverzorgster heeft het beestje, dat bang achterin het kleine plastic hokje zat te wachten wat er verder ging gebeuren, een warm plekje in het asiel gegeven. De kat maakt het op zich goed.

Voorzitter Ginet Balistreri is meteen op de hoogte gebracht door deze merkbaar aangeslagen asielvrijwilligster. ,,Zo goed als elk jaar gebeurt iets dergelijks rondom ons asiel", verzucht Balistreri. ,,Het is niet nodig. Geen enkel huisdier verdient het om letterlijk op straat gezet te worden. Het kan ook verkeerd aflopen. Een auto had er tegenaan kunnen rijden bijvoorbeeld. Mensen die zó erg in de problemen zitten en hun kat niet kunnen houden kunnen altijd bij ons terecht zodat dit dier op een meer respectvolle en verantwoorde wijze opgevangen kan worden."

Stichting Dierenasiel Sliedrecht heeft een oproep op Facebook geplaatst. Ginet legt uit waarom: ,,Wij hopen dat we tips krijgen van mensen die de kat kennen of die iets gezien hebben op de Molendijk op zaterdagmiddag 1 juni. De eigenaar van dit dier willen we graag bewust maken van de slechte keuze die hier gemaakt is."

De vrijwilligers van het asiel zullen de afgedankte kat - die overigens wel heel erg lief blijkt te zijn - extra verwennen om van zijn avontuur te kunnen bekomen. Na een gezondheidscheck bij de dierenarts en de nodige entingen én identificatiechip mag het dier een nieuw baasje krijgen.

Wie het werk van Stichting Dierenasiel wil steunen kan een online donatie doen via de website: www.sds-eo.nl. Ook zijn zij altijd erg blij met kattenvoeding of andere materialen die nodig zijn om de vele katten in nood uit de regio te helpen.

advertentie
advertentie