Vrijwilligerspunt zoekt mensen met bijstandsuitkering

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Bent u ouder dan 27, heeft u een uitkering van de Sociale Dienst en heeft u de plicht om werk te zoeken? Dan kunt u een vergoeding krijgen als u vrijwilligerswerk gaat doen. Dat kan u 250 euro per jaar opleveren", zegt Charlotte Brouwer, coördinator van het Vrijwilligerspunt. Zij wil werkzoekenden graag bij dit proces helpen en nodigt hen uit naar het spreekuur van het Vrijwilligerswerk te komen.

,,De Sociale Dienst Drechtsteden stimuleert vrijwilligerswerk omdat u hiermee werkervaring kunt opdoen die uw kans op een betaalde baan vergroot. De vergoeding van 250 euro per jaar wordt niet met uw uitkering verrekend en ook niet met de vergoeding die organisaties aan hun vrijwilligers kunnen geven. Alleen wanneer u eerder dit jaar een Persoonlijk Minimabudget (PMB) heeft ontvangen, kunt u geen vrijwilligersbonus krijgen", licht Brouwer toe.

Om voor de bonus in aanmerking te komen, gelden enkele voorwaarden. ,,U heeft toestemming van de Sociale Dienst om vrijwilligerswerk te doen; U doet wekelijks minimaal 6 uur vrijwilligerswerk; U heeft een overeenkomst met de organisatie waar u vrijwilligerswerk doet en U doet het vrijwilligerswerk voor een periode van tenminste 6 maanden."

Geïntereseerden kunnen langskomen tijdens het spreekuur van het Vrijwilligerspunt. Een medewerker zal aan de hand van een intakegesprek samen met de werkzoekende kijken naar de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk en advies geven. Ook kan zij bemiddelen en begeleiden bij het kennismakingsgesprek met de organisatie. Zie voor ter oriëntatie de vacaturebank www.welzijnswerksliedrecht.nl. Bel voor inlichtingen of het maken van een afspraak met Charlotte Brouwer: 0184-416729.

Het Vrijwilligerspunt is onderdeel van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht.

advertentie
advertentie