Aangepast Badminton in De Stoep

3 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ruim 40 badmintonners waren zondag 26 mei aanwezig op het toernooi Aangepast Badminton van badmintonvereniging Shuttle Up in sporthal De Stoep. Piet van Loon, voorzitter van de Sportraad Sliedrecht, opende om 9.30 uur het toernooi en om 18.00 werden de laatste partijen gespeeld.

In de ochtend werden de enkelpartijen gespeeld, 's middags de dubbels. De finale bij de mannen staanders ging tussen titelverdediger Eddy Boerman en Belgisch kampioen Bob Biesmans die in de halve finale de nummer 2 geplaatste Guus Maassen had uitgeschakeld. Bob Biesmans werd de verassende winnaar, mede door een lichte knieblessure bij Eddy Boerman.

Bij de categorie rolstoel won Ilse van de Burgwal het enkelspel. In de dubbel waren Timo Bakker en Jordy Brouwer de overtuigende winnaars.

De organisatie kijkt tevreden terug op het toernooi. ,,Een geweldige dag'', aldus Cor Polack, verantwoordelijk voor de sponsoring. ,,Het is goed om te zien dat ook in deze economisch lastige tijd vele bedrijven hun steentje willen bijdragen aan dit evenement.''