Linette Trapman exposeert

7 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse kunstenaar exposeert vanaf vandaag, zaterdag 15 juni met haar werk in Zorgcentrum Parkzicht aan de Lijsterweg 27.

Trapman heeft een grafische opleiding genoten en is jarenlang werkzaam geweest als grafisch vormgever. In haar jeugd stond de liefde voor tekenen centraal. Ze heeft intensief lessen gevolgd bij de kunstenaar Arie van der Spek. Ook de lessen van haar grafische opleiding hebben haar gevormd en zijn vaak nog zichtbaar in haar werk. Na de komst van haar jongste zoon was Linette genoodzaakt om intensieve zorg te besteden aan haar gezin. In deze periode lag haar werk stil maar is zij lessen Portret gaan volgen bij de kunstenaar Gabryela Wasowicz aan de Gooise Academie in Laren. Na deze studie gaf het werken met professionele en met amateurkunstenaars haar het extra duwtje in de rug om een tekenschool op te richten, Clair Obscur geheten, waar cursisten uit de wijde omgeving van Sliedrecht hun weg naar toe vinden. Door de jaren heen heeft zij daarnaast veel mogen betekenen voor het jeugdwerk van haar kerkelijke gemeente. Trapman heeft uiteindelijk haar hart gelegd in de christelijke symbolische kunst.

Een groot gedeelte van haar werk is te vinden in het kunstboek 'Het begrijpen is te wonderbaar' wat afgelopen najaar verschenen is. Enkele van deze werken zullen te zien zijn tijdens deze expositie maar ook een aantal nieuwe schilderijen. Bezoekers kunnen een verklaring vinden van de symbolische betekenis van de werken in de aanwezige catalogus.

Belangstellenden kunnen vrij in en uit lopen om deze expositie te bezichtigen. De schilderijen zullen tot 15 augustus te zien zijn.

Voor meer informatie: www.linettetrapman.nl.

advertentie
advertentie