Nog twee kanshebbers over bij OKD 2013

9 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT  - Na de zesde ronde van het OKD zijn er nog twee kanshebbers voor de titel, Peter van den Bergh en Niels Mijnster. Zij mogen in de zevende en laatste ronde onderling uitmaken wie de nieuwe kampioen wordt.

Peter van den Bergh moest tegen Melvin Holwijn er nog wel vol tegenaan, maar wist toch het volle punt binnen te halen. De Dordtenaar ontketende een aanval op de koningsvleugel van de titelverdediger, maar Van den Bergh sloeg de aanval succesvol af en sloeg vervolgens in het centrum toe.

Peter Vis had zich een week lang voorbereid op zijn partij tegen Niels Mijnster en zou bij winst de verrassing van het toernooi worden. Helaas voor de bijna 50-jarige Vis liet Mijnster zich niet van de wijs brengen en door deze winst mag hij zich gaan opmaken voor de finale.

Dordtenaar Johan van der Griend klimt naar de derde plaats na winst op Jan Sulman die zich al in de opening liet verrassen.

Jerry van Rekom en Wim Hokken speelden hun traditionele remise en staan, samen met Melvin Holwijn en Peter Vis, op 4 uit 6.

Kees Wessels probeerde de vesting van Ron Melger te slechten, maar kwam er niet doorheen en moest met remise genoegen nemen. Daarmee toonde de Papendrechter aan een goed toernooi te spelen.

Jorik Klein hield het ook lang vol tegen Wim Pool, maar de routine won het van de jeugd. Henri Hartog liet Hans Klein even schrikken na een wild stukoffer, maar na dat even kreeg Hartog geen kans meer.

Martin Prins overzag in zijn partij tegen Robert van Rekom een paardvork en moest zijn dame inleveren. Extra zuur was daarna de analyse waaruit bleek dat Prins een kans op winst had laten liggen.

Arie van Heeren en Kees van der Does waren qua sterkte goed aan elkaar gewaagd, maar een klein voordeeltje werd door Van der Does uitgebuit.

Martijn Stoker maakte gebruik van een foutje van Jan Veenis, die hiermee een gewonnen stelling uit handen gaf en ondanks heftige tegenstand de partij moest opgeven.

Ook Leo Koppelaar greep ergens mis in zijn partij tegen Peter vd Poel en moest eveneens zijn koning omleggen.

Cees Moes en Hans Vink speelden samen een gezellige pot, waarin beide spelers geen echte winstkansen hadden en het punt dan ook gedeeld werd. Zo kwam nieuwkomer Vink van de nul af en lijkt de ban gebroken.

Aanstaande donderdag wordt de laatste ronde gespeeld. De prijsuitreiking volgt op 20 juni.

advertentie
advertentie