Opa en kleinkind naar het museum

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Iedere opa en zijn kleinkind(eren) mogen zaterdag 15 juni tussen 11.00 en 17.00 uur gratis naar binnen bij het Nationaal Baggermuseum.

Het verleden en de toekomst van waterbouwkundige werken kunnen in het Baggermuseum worden beleefd. Geïnteresseerden kunnen werkende schaalmodellen van baggerwerktuigen bekijken, baggeren met joysticks of plaatsnemen op de stoel van de baggermeester en zelf een sleephopperzuiger besturen, een snijkopzuiger bedienen of een beunschip beladen en door een sluis loodsen. Ook zijn er verschillende werktuigen te zien in het Koetshuis, waar ook de snijkopzuiger Mark 2 aan het werk is. En een bezoekje aan boord van de stoombaggermolen is voor opa en kids een belevenis op zich.

Het museum heeft ook een uitgebreide filmcollectie, waaronder voor kinderen interessante Klokhuis-film, die toont wat baggeren is.

Het Nationaal Baggermuseum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.baggermuseum.nl.

advertentie
advertentie