Keurmerk Veilig Ondernemen voor Kerkbuurt en Winklerplein

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De winkelgebieden Kerkbuurt en Burgemeester Winklerplein krijgen maandag 17 juni de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De ster wordt uitgereikt door burgemeester Van Hemmen aan de voorzitters van de ondernemersvereniging Kerkbuurt en ondernemersvereniging Burgemeester Winklerplein in de informatieruimte van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein.

De ster is een bekroning voor de ondernemers, gemeente, politie, brandweer, Kamer van Koophandel en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Zij hebben samen afspraken gemaakt om de veiligheid in het gebied te behouden en verbeterpunten aan te pakken zoals drie georganiseerde bewustwordingsbijeenkomsten voor ondernemers en diverse fysieke verbeteringen in de beide winkelgebieden.

Tegelijk met de uitreiking van de ster wordt ook het samenwerkingsconvenant getekend door de samenwerkende partijen. Met het convenant versterken en onderstrepen de ondertekenaars de samenwerking nogmaals. Partijen committeren zich aan een blijvende inzet voor een veiliger en aantrekkelijker winkelgebied. Onder begeleiding van de centrummanager en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) hebben de ondernemersverenigingen, gemeente, politie, brandweer en Kamer van Koophandel een plan van aanpak opgesteld om samen de veiligheid van het winkelcentrum te verbeteren.

De eerste ster is twee jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor het certificaat Continu Samenwerken moet een hercertificering plaatsvinden. Bij elke (her)certificering reikt het CCV een ster uit, met een maximum van vijf.

advertentie
advertentie