Waardeburgh in Beweging gestart

10 juni 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De cliënten van zorgcentra Waardeburgh locaties De Waard, Parkzicht, Pedaja en Overslydrecht zaten maandag 10 juni klaar in de recreatiezaal voor de eerste aflevering van 'Waardeburgh in Beweging'. Cliënten kunnen vanaf nu iedere dag diverse oefeningen doen om in beweging te blijven.

Fysiotherapeute Jolanda Lint heeft met een aantal medewerkers, vrijwilligers en cliënten een eigen "Beweeg & Oefen DVD'' gemaakt. Hierop staan duidelijk de oefeningen uitgelegd en worden ze goed in beeld gebracht zodat de cliënten zelf mee kunnen doen. Jolanda: ,,Ik heb gekeken welke oefeningen het best passen bij onze cliënten. We willen hiermee onze cliënten ondersteunen en stimuleren om dagelijks oefeningen te doen. Zij bouwen hiermee conditie op, verstevigen of versoepelen hun spieren en behouden hiermee langer hun zelfredzaamheid. Met dit project is Waardeburgh uniek in de regio.''

Waardeburgh zendt zes dagen per week een aantal keer per dag een uitzending van 'Waardeburgh in Beweging' uit. Via de kabelkrant, het interne kanaal van de zorgcentra, kunnen cliënten de uitzendingen bekijken. De oefeningen worden voor een bepaalde tijd gerouleerd. ,,Het team gaat ondertussen aan de slag om nieuwe oefeningen op film te zetten, zodat er voldoende afwisseling is voor de cliënten,'' aldus Jolanda.

advertentie
advertentie